Cum se chinuie Primăria Timişoara să recupereze 200.000 de lei de la un medic şcolar pe care l-a angajat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara se chinuie să recupereze 200.000  de lei de la un medic pe care l-a plătit ilegal timp de doi ani. Până la finalizarea procesului pe fond, primăria a cerut recuperarea de urgenţă a banilor, dar nu a primit câştig de cauză.

Un control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara avea să scoată la iveală că municipalitatea l-a angajat ilegal, pe postul de medic şcolar, pe Abdul Kareem Abid Atya, care nu îndeplinea condiţiile cerute de lege pentru a ocupa postul. În timpul verificărilor realizate de Curtea de Conturi, primarul Nicolae Robu i-a făcut „cu ou şi cu oţet” pe auditoria care au „îndrăznit” să ceară documentele în baza căruia a fost angajat medicul de origine arabă. De asemenea, Robu a insistat de fiecare dată, pe baza afirmaţiilor şefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, că angajarea a fost făcută legal. Mai mult decât atât, după ce Direcţia de Sănătate Publică a refuzat să îi mai plătească salariul medicului, acesta a fost plătit de la bugetul local.

După ce a contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi şi a pierdut, Primăria Timişoara s-a văzut nevoită să îl dea afară pe Abdul Kareem Abid Atya şi să recupereze de la el suma de 200.000 de lei, cu care medicul a fost plătit în perioada în care a fost angajat ilegal. După pierderea procesului cu Curtea de Conturi, primarul Nicolae Robu s-a plâns că medicul le râde în nas celor din primărie, neputând să fie dat afară pentru că este în concediu medical.

Nici după întoarcerea din concediu medical, Primăria Timişoara nu a putut să îl dea afară pe medic, municipalitatea fiind nevoită să deschidă un nou proces prin care să ceară desfacerea contractului de muncă şi restituirea prejudiciului în valoare de aproape 200.000 de lei. Până la finalizarea procesului pe fond, primăria a cerut, prin ordonanţă preşedinţială, recuperarea de urgenţă a prejudiciului.

Abdul Kareem Abid Atya a arătat că dacă s-a produs o pagubă, aceasta este din „culpa exclusivă a angajatorului”.  „Reclamanta este de rea-credinţă şi se prevalează în mod inadmisibil de propria culpă pe care în mod neîntemeiat i-o impută pârâtului, acesta neavând nicio atribuţie în verificarea propriilor documente necesare angajării sale pe post, atribuţie care revenea în mod exclusiv angajatorului”, se arată în întâmpinarea depusă de Abdul Kareem Abid Atya în instanţă.

Judecătorii au respins cererea prin care Primăria Timişoara a cerut recuperarea de urgenţă a prejudiciului, urmând ca procesul pe fond să continue la Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite