Cum arăta prima terasă rooftop deschisă în anii '70 la Timişoara. A funcţionat pe acoperişul magazinului universal

Cum arăta prima terasă rooftop deschisă în anii '70 la Timişoara. A funcţionat pe acoperişul magazinului universal

Terasă Bega FOTO Album "Timişoara socialistă"

Conceptul „Rooftop” sau terasa pe acoperiş a pătruns în ultimii ani şi în România. Prima terasă la înălţime din Timişoara a funcţionat încă de la sfârşitul anilor '70.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, conceptul „rooftop” este o veritabilă modă şi în România. Terasele de pe acoperişuri sunt veritabile obiective turistice ale marilor oraşe. Patronii se întrec să găsească cele mai bune locaţii pentru a deschide o terasă la înălţime, unde, pe lângă o cafea, o prăjitură sau o gustare, se poate admira şi o panoramă inedită asupra oraşului.

Cele mai multe terase „rooftop” din ţară sunt în Bucureşti, s-au făcut deja top-uri cu cele mai vizitate, cele mai inedite terase de la înălţime. Dar au apărut în ultimii ani şi la Cluj sau Timişoara.

În capitala Banatului, cea mai nouă terasă la înălţime a fost deschisă în această vară, pe acoperişul Modex-ului. Mai vechi sunt însă terasele de la Casa cu Flori sau cea a restaurantului Sky, de pe clădirea City Business Centre. 
 
Cei mai în vârstă îşi pot aminti cu nostalgie de prima terasă de pe un acoperiş a apărut în Timişoara, la sfârşitul anilor ’70. Aceasta a fost amenajată pe acoperişul magazinului universal Bega şi a funcţionat până la finele anilor ’90. A fost o cofetărie celebră în Timişoara socialistă.
 


Magazinul Bega a fost inaugurat în 1973, dar terasa a fost deschisă câţiva ani mai târziu. Clădirea a fost realizată după un proiect conceput de cei de la Iprotim, avându-l ca şef pe arhitectul Vasile Oprişan. 

Puteţi vedea mai jos cum se vede centrul Timişoarei de pe cea mai nouă terasă "rooftop" din Timişoara. 


 
Galerie FOTO Terasa de de pe Modex. 

Terasa Sky Restaurant de la City Business Centre: FOTO Facebook/Sky RestaurantTerasa Casa cu Flori de pe strada Alba Iulia. FOTO tripadvisor.comCiteşte şi:

Povestea primului mall al epocii comuniste din Timişoara, inaugurat în 1973. Cum s-a transformat magazinul Bega după Revoluţie
 

 

citeste totul despre: