Cum a ajuns Sanda Greblă, fostă şefă de cabinet a lui Nicolae Robu, proprietara unui spaţiu ultracentral din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanda Greblă a fost una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale fostului primar FOTO pressalert.ro
Sanda Greblă a fost una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale fostului primar FOTO pressalert.ro

Una dintre cele mai apropiate colaboratoare a fostului primar al Timişoarei, Sanda Greblă, a devenit, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, proprietara unui spaţiu comercial de 79 de metri pătraţi în Piaţa Victoriei, zona zero a Timişoarei.

Angajată în Primăria Timişoara imediat după câştigarea alegerilor din 2012 de către Nicolae Robu, pe postul de consilier personal al primarului, Sanda Greblă a evoluat până la funcţia de şef de serviciu în Primăria Timişoara.

Dacă în 2013, la scurt timp după ce s-a angajat în Primăria Timişoara, declaraţia sa de avere era goală, raportând zero proprietăţi, nicio maşină, niciun cont bancar, niciun credit şi un venit lunar de 3.568 de lei (salariu + indemnizaţie de membru în Consiliul de Administraţie al Retim), Sanda Greblă a ajuns în 2020 la venituri de 10.000 de lei lunar (salariu de şef de serviciu + indemnizaţie de membru în Consiliul de Administraţie al Retim).

Între timp, Sanda Greblă şi-a cumpărat două maşini, un Ford Fiesta din 2007 şi un VW Beetle din 2003. De asemenea, în 2018, a accesat un credit de 110.000 de lei. La această sumă a mai adăugat 90.000 de lei şi a împrumutat, cu 200.000 de lei, firma SC Guru Josh Project SRL, fondată de fostul său prieten Bogdan Patiţoiu şi preluată între timp de tatăl acestuia, Nicolae Patiţoiu.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Sanda Greblă a devenit în anul 2020 proprietara unui spaţiu comercial de 79 de metri pătraţi din Piaţa Victoriei. Potrivit declaraţiei completate de Sanda Greblă, spaţiul comercial a fost preluat prin dare în plată. Având în vedere că din declaraţia de avere a Sandei Greblă a dispărut împrumutul de 200.000 de lei acordat firmei Guru Josh Project, înseamnă că spaţiul de 79 de metri pătraţi din Piaţa Victoriei a fost preluat în schimbul împrumutului.

Surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul au declarat pentru „Adevărul” că spaţiul intrat în proprietatea Sandei Greblă se află în Piaţa Victoriei numărul 3, fiind vorba de un SAD (spaţiu cu altă destinaţie) care ar fi fost preluat de Sanda Greblă de la firma Guru Josh Project, în schimbul unui împrumut de 300.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mare decât împrumutul declarat de Sanda Greblă în declaraţia de avere.

Mai exact, din declaraţiile de avere depuse de Sanda Greblă reiese că aceasta a devenit proprietara spaţiului comercial de 79 mp din Piaţa Victoriei în schimbul sumei de aproximativ 42.000 de euro, în timp ce sursele „Adevărul” susţin că apartamentul a fost dat în plată în schimbul unei sume de aproximativ 62.000 de euro. 

„Adevărul” a încercat, fără rezultat, să obţină un punct de vedere de la Sanda Greblă, şefa serviciului Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca şi Capitală Europeană a Culturii – UIPACEC refuzând, în ciuda insistenţelor, dialogul cu ziarul.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Mesaj incredibil al unui liberal: „Am cedat Timişoara unor personaje virulente, pe care obişnuiam să le batem în şcoală şi cărora le furam mâncarea”

VIDEO Şeful pieţelor din Timişoara, fost consilier al primarului Robu, filmat dând bani unui manelist: „Este o vorbă mare, că Ionuţ are valoare“

Cine este şeful pieţelor din Timişoara care îl persiflează din SUA pe primarul Fritz: „Naşul meu e milionar în America”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite