Cum a ajuns un bărbat să-i mulţumească celui care i-a accidentat grav soţia: „Dacă era alt şofer, soţia mea nu mai era acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie care a fost grav rănită într-un accident rutier petrecut în a doua zi de Paşte este acum în afara oricărui pericol. Soţul victimei, aflat şi el în maşină în momentul impactului, a declarat pentru „Adevărul” că soţia sa este în viaţă tocmai datorită autorului accidentului.

Dorel Săndesc, un renumit medic din Timişoara, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi actual şef al Secţiei Antestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara, a provocat în a doua zi de Paşte un grav accident rutier într-o comună de la marginea Timişoarei. Medicul, aflat la volanul unui autoturism Jaguar, a intrat fără să se asigure într-o intersecţie din comuna Giroc şi a lovit o Dacie Logan în care se aflau Petrişor şi Ofelia Marincu, patroni ai unui hotel din localitate, împreună cu fiica lor.

În urma impactului, Ofelia Marincu a fost grav rănită şi dusă de urgenţă la spital. La o săptămână de la accident, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, femeia este în afara oricărui pericol. Petrişor Marincu a declarat pentru „Adevărul” că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că accidentul a fost provocat de un medic, care a ştiut să îi acorde soţiei sale primul ajutor.

„Suntem foarte bine. Eu şi fiica mea am mers pe picioare la spital pentru investigaţii şi am plecat pe picioare. Soţia a rămas acolo. Acum este foarte bine. Are şanse de sută la sută să nu aibă nevoie nici de recuperare. Dumnezeu a lucrat şi ne-a ajutat. Mulţumim şoferului care a fost că a fost medic pentru că dacă era altul, poate soţia mea nu mai era acum. El a fost omul care a salvat-o, a fost limpede, treaz, fără niciun gram de alcoolemie în el. El i-a acordat primul ajutor. Dacă era un alt şofer, soţia mea nu mai era acum. El şi când s-a adunat lumea acolo şi a întrebat: «cine-i şoferul? cinei şoferul?», a spus că şoferul a fugit, dar el era de fapt cu soţia mea, o ţinea cu capul pe piciorul lui şi o curăţa tot timpul şi ştia ce trebuie să îi facă. Datorită lui, în 45 de minute a fost în sala de operaţie şi au fost mobilizaţi toţi doctorii buni. Starea ei este acum neaşteptat de bună”, a declarat Petrişor Marincu pentru „Adevărul”.

Bărbatul a mai declarat că a ţinut permanenţă legătura cu medicul Săndesc. „Nimeni nu şi-a dorit să se întâmple acest accident, dar noi îi mulţumim lui Dumnezeu că a fost el (n.r. medicul Săndesc)”, a mai spus Marincu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite