CULMEA JAFULUI Hoţii de bronz nu mai au limite: au tăiat mâna unei statui din centrul Timişoarei

CULMEA JAFULUI Hoţii de bronz nu mai au limite: au tăiat mâna unei statui din centrul Timişoarei

Statuia are o mână "amputată"

Mâna unei statui de lângă Parcul Poporului a fost „amputată” de hoţii de bronz. Cel mai probabil infractorii au tăiat mâna statuii care întruchipează o femeie cu un bomfaier. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu o lună Timişoara s-a făcut de ruşine în faţa diplomaţilor care lucrează în oraşul de pe Bega după ce hoţii au furat plachetele din bronz puse pe malul Begăi de consulatele celor 13 ţări care funcţionează în Timişoara. De 1 Decembrie, consulii au plantat câte un copac şi au pus o plachetă cu numele ţării pe care o reprezintă. Plachetele din bronz au dispărut, iar hoţii nu au fost prinşi nici acum. Singurul aspect notabil în toată această poveste a fost războiul dus între primărie şi prefectură, pentru a se stabili cine este mai vinovat de furtul plachetelor şi cine este responsabil de prinderea hoţilor.
Statuie furată încet, dar sigur

Tupeul hoţilor nu mai are însă nicio limită. Infractorii nu se mai mulţumesc să fure bronzul pe care îl pot lua şi fugi, ci „muncesc” din greu pentru un kilogram de bronz. Zilele trecute hoţii au tăiat mâna unei statui dintr-un părculeţ aflat vizavi de Parcul Poporului. „Am fost sesizaţi telefonic, iar un echipaj s-a deplasat la faţa locului, a adunat probe şi a transmis primăriei o înştiinţare pentru a depune o plângere", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Marinela Hotico.

Istoricul Ioan Haţegan susţine că nu ştie exact ce reprezintă statuia lăsată fără mână, dar spune că fapta este una gravă. „Este un act de vandalism şi arată sărăcia cruntă şi disperarea. Ar trebui ca cei care colectează bronzul sau fierul să sesizeze imediat poliţia când primesc astfel de obiecte pentru că nu pot fi nici moştenite de la bunici şi nici găsite pe stradă”, a spus Haţegan. Dacă vor fi prinşi, hoţii se vor alege cu dosar penal pentru distrugere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările