Culmea angajărilor „la negru”. Primărie amendată cu 200.000 de lei pentru că a angajat muncitori fără forme legale

Culmea angajărilor „la negru”. Primărie amendată cu 200.000 de lei pentru că a angajat muncitori fără forme legale

O primărie a fost amendată pentru că a angajat zilieri fără forme legale FOTO Arhivă

Primăria unei comune din Timiş a fost amendată cu suma de 200.000 de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Potrivit şefului ITM, primăria a fost amendată pentru că a angajat muncitori „la negru”.

ITM Timiş a efectuat în primele şapte luni ale acestui an 2.800 de controale aplicând amenzi în valoare de peste trei milioane de lei. Printre cei amendaţi pentru muncă la negru este şi Primăria Maşloc, amendată cu 200.000 de lei pentru angajarea unor muncitori fără forme legale. „Au antrenat lucrători fără forme legale de angajare. Curtea de Conturi a găsit plata acestor oameni, ceea ce nu era voie. Oamenii făceau curăţenie prin comună şi ei au zis că îi antrenează ca zilieri, ceea ce primăria nu are voie”, a declarat şeful ITM Timiş, Pavel Kasai.

Ionel Lupu, primarul comunei Maşloc a declarat că a contestat amenda primită de la ITM, reuşind să transformarea amenzii de 200.000 de lei în avertisment. Sentinţa nu este, însă, definitivă. „ANAF-ul a descoperit o mică diferenţă care nu era plătită foarte corect. Era 99 la sută corect. A reieşit din control că nu a fost muncă la negru. Noi trebuie să ducem lemne la grădiniţă, la şcoală şi nu avem angajaţi, noi avem număr limitat de angajaţi şi nu putem lăsa copiii fără lemne iarna. Atunci noi am luat zilieri, ceea ce s-a practicat cu mult înainte de a fi eu primar. De atunci au mai fost 70 de controale şi nu s-a constatat nimic. Acum s-a constatat că a fost muncă la negru. Ce să vă mai spun. A fost rea-voinţă. Dacă aveam un avertisment nu îi mai foloseam”, a declarat primarul din Maşloc.

Magistraţii Judecătoriei Timişoara, care au transformat amenda primită de Primăria Maşloc în avertisment, nu au redactat încă motivarea deciziei, dar potrivit minutei, judecătorii i-au atras atenţia Primăriei Maşloc ca „pe viitor să respecte obligatiile legale in materie”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: