Criza de personal din HoReCa. De ce nu oferă patronii salarii mai mari, deşi sunt disperaţi să găsească oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HoReCa se confruntă cu o criză de personal fără precedent FOTO Pixabay
HoReCa se confruntă cu o criză de personal fără precedent FOTO Pixabay

Industria ospitalităţii se confruntă cu o criză de personal fără precedent. Potrivit Corinei Macri, preşedinte al Asociaţiei Horetim, criza de personal din industrie este chiar mai mare decât înainte de pandemie, când antreprenorii din HoReCa se plângeau că nu găsesc suficienţi oameni.

„Situaţia este foarte gravă. Industria este total depăşită de situaţie. Avem o criză acută de personal. Oamenii încearcă să îşi redeschidă afacerile după pandemie şi, din păcate, nu au personal. Cred că Timişul este unul dintre cele mai afectate judeţe din ţară”, a declarat Corina Macri.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Horetim, criza de personal din Horeca s-a adâncit în pandemie, când oamenii ale căror job-uri au fost puse în pericol s-au reprofilat.

„Noi în pandemie am pierdut o bună parte din personal. Mulţi au făcut o reconversie profesională, neavând încredere în acest domeniu de activitate. Nu există post de care să nu fie nevoie. Orice. Că e lucrător comercial, spălător de vase, recepţioner, bucătar, ajutor de bucătar. Orice poziţie este foarte slab acoperită în Timiş”, a mai declarat Corina Macri.

Întrebată dacă oferirea unor salarii mai mari, pentru a face domeniul mai atractiv, nu ar fi o soluţie, Corina Macri a declarat că patronii din industria ospitalităţii sunt în situaţia în care nu pot oferi salarii mai mari pentru că sunt într-un cerc vicios.


Preşedintele Asociaţiei „Horetim”, Corina Macri FOTO Facebook/Corina Macri

Corina MAcri FOTO Facebook/Corina Macri

„Ca să fie foarte atractive salariile trebuie să ne crească veniturile, ca să ne crească veniturile trebuie să avem personal să redeschidem activităţile. Oamenii ar vrea salarii mari pentru că le este teamă de condiţiile actuale, pe de altă parte noi avem costuri foarte mari cu materia primă, cu utilităţile şi ne este teamă să dăm salarii foarte mari pentru că riscăm să nu le putem acoperi. Suntem într-un cerc vicios”, a declarat Corina Macri.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Horetim, în actualul context patronii care lucrează în industria ospitalităţii din Timişoara aşteaptă îngrijoraţi anul 2023, când Timişoara este Capitală Europeană a Culturii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noile impozite din Timişoara, fără poveşti cu „mămăiţe cu brâu de lână” sau „milionari veroşi şi necruţători”

Revolta celor din industria HORECA: Timişoara se subordonează corporaţiilor multinaţionale, sfidând iniţiativa privată locală

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite