Criza a ocolit multinaţionalele: final de an corporatist cu petreceri, prime şi cadouri

Criza a ocolit multinaţionalele: final de an corporatist cu petreceri, prime şi cadouri

Activitatea angajaţilor din marile companii nu a rămas fără recompensă

Angajaţii multinaţionalelor din Vest au fost recompensaţi de sărbători. Petrecerile de Crăciun organizate de marile companii din Banat sunt imune la recesiune.

Multinaţionalele cu sediu în Vest au făcut o tradiţie din a-şi recompensa angajaţii în preajma sărbătorilor de iarnă. Prilej de socializare, element „catalizator” între management şi salariaţi, petrecerea de Crăciun este nelipsită de pe lista activităţilor organizate de marile companii.

„La fel ca în fiecare an, am organizat o petrecere de Crăciun, pentru toţi angajaţii”, a declarat Vivek Bakshi, manager Wipro Technologies, companie în care lucrează aproape 500 de timişoreni. „Am acordat bonusuri angajaţilor noştri, precum şi tichete cadou pentru copiii acestora”, a adăugat Bakshi. Situaţia este similară la Alcatel-Lucent România. „Compania a menţinut aceleaşi beneficii ca anul trecut pentru angajaţii săi din România, şi anume: petrecere de sfârşit de an cu toţi angajaţii, prima de sfârşit de an pentru angajaţi şi tichetele cadou pentru copiii angajaţilor”, a explicat Iulia Iliescu, Director Resurse Umane Alcatel-Lucent.

Petreceri în club
Restaurantele şi cluburile din Timişoara au şi ele de câştigat de pe urma petrecerilor de Crăciun organizate de companiile cu sediu în capitala Banatului. „Anul acesta, la noi au fost organizate cinci party-uri, exact ca şi anul trecut. Din punct de vedere al numărului de chefuri nu s-a schimbat nimic, nu am resimţit criza”, a declarat Horaţiu Dejan, managerul unui club din Timişoara.

Potrivit studiului „Petrecerea de final de an 2010”, realizat de HR-România, pentru aproape 23 la sută din companii, bugetul pentru petrecerea de Crăciun este mai mic decât anul trecut. Aproape 24 la sută dintre ele spun că acest buget este egal cu cel din 2009, iar 10,75 la sută, că este mai mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: