CRISTI MINCULESCU: „Există muzică rock la Timişoara"

CRISTI MINCULESCU: „Există muzică rock la Timişoara

Solistul Iris a povestit despre planurile de viitor ale formaţiei

Solistul trupei Iris, a poposit la Masa Adevărului, înainte de concertul umanitar, în sprijinul pacienţilor de la reanimare, pe care l-a susţinut, ieri seară, la Sala Olimpia. Cristian Minculescu a vorbit despre muzica din Timişoara, dar şi despre planurile pentru anul viitor ale formaţiei.

 Se poate vorbi despre o scenă a muzicii rock timişoreană?

Cum să nu. Există o scenă a muzicii, nu numai cu rock ci şi cu alte genuri muzicale, cu Blazzaj, spre exemplu. Una e să asculţi şi să aplauzi pe urmă şi alta e să aplauzi şi să asculţi, sau să nu asculţi deloc. Aici e prima variantă, cu ascultat şi aplaudat. Este şi normal să fie aşa, că e mai aproape de Viena decât de Bucureşti, dar e tot România. Eu era să fiu exmatriculat pentru Phoneix, pentru că fugeam de nebun prin ţară după ei. Acum nu mai am timp, dar m-aş duce cu aceeaşi plăcere. Mai e şi Cargo, plus că eu am prins Progresiv TM, Pro Musica. Există, cum să nu existe muzică rock la Timişoara.

Iris a cântat şi cântă pentru generaţii diferite de oameni. Cum vă simţiţi pe scenă când în public există şi părinţi şi copii care vă asculă?


E onorant să vezi cinci, şase generaţii la un loc. Din păcate, datorită evenimentelor prin care am trecut nu am putut să venim în primăvară atunci când aveam programat primul spectacol din turneu, la voi, la Capitol. Aşa, abia în primăvara viitoare vom mai avea concert la Timişoara.

Multe dintre piesele Iris au făcut istorie, cum s-ar spune. Cum sunt primite ele, astăzi, de către timişoreni?

Dacă ai mesaj foarte filosofic trebuie să te gândeşti şi la răbdarea publicului. Mulţi vin să se simtă bine, să se distreze. Ca dovadă că „Strada ta" e primită într-un fel, „Ultimul mic dejun al lui Bon", altfel şi „Madrigal", altfel. Noi încercăm să surprindem aproape toate stările sufleteşti, dar asta e ideal şi ideal ar fi să îi mulţumeşti pe toţi şi nu prea ai cum.

La ce să se aştepte fanii Iris în următorul an?

Am revizuit strategia formaţiei şi am renunţat la cluburi definitiv. Avem de făcut album nou la anul şi o să iasă şi al doilea dvd cu spectacolul din octombrie, de la Sala Polivalentă.

Care sunt motivele pentru care aţi decis să renunţaţi la cluburi?

Efortul plus ora foarte târzie. Avem şi noi o vârstă. E efort fizic, dar au fost şi recomandările medicilor, în ceea ce mă priveşte. Nu vom renunţa pentru o perioadă bine determinată, ci definitiv. Aici depinde de strategia fiecăruia. O trupă a cărei medie de vârstă e aproape 50 de ani nu se mai pretează la turneu de cluburi. Până la urmă, nu situaţia recentă a mea a fost cauza principală, ci ora foarte târzie.

Aţi trecut printr-o situaţie medicală foarte dificilă. Cum aţi crezut că va reacţiona publicul?

Ceea ce m-a bucurat pe mine şi m-a impresionat foarte mult a fost faptul că, la vremurile astea de tranziţie, foarte grele, foarte mulţi au trecut peste problemele lor au avut timp şi pentru mine şi Rodica, încurajări, rugăciuni. Nu că mi s-ar fi cubenit că au fost foarte mulţi care au uitat o clipă de ei şi s-au gândit şi la mine. A fost foarte onorant.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările