Criminalul Ionel Lepa se află într-un penitenciar cu regim deschis şi semideschis. Cum explică reprezentanţii închisorii din Timişoara

Criminalul Ionel Lepa se află într-un penitenciar cu regim deschis şi semideschis. Cum explică reprezentanţii închisorii din Timişoara

Penitenciarul "Popa Şapca" din Timişoara

Ionel Marcel Lepa se află de joi în Penitenciarul "Popa Şapcă" din Timişoara. Este vorba de un penitenciar cu regim deschis şi semideschi, nu unul de maximă siguranţă.

Ionel Marcel Lepa, bărbatul acuzat că l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, a fost externat joi dimineaţa din Spitalul Municipal, acolo unde a fost internat pentru o operaţie de extragere a celor două gloanţe care l-au nimerit în timpul operaţiunii iniţiale de capturare. Lepa a fost dus de mascaţi la Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara – unul cu regim deschis şi semideschis, şi nu la un penitenciar de maximă siguranţă, cum este cel de la Arad. 
 
Reprezentanţii peniteniarului de la Timişoara au exlicat pentru “Adevărul” că acesta este penitenciarul în care trebuia să ajungă iniţial, pentru a executa o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare. 
 
“Conform prevederilor legale, Ioan Lepa va fi la Penitenciarul din Timişoara pentru o perioadă de 21 de zile, o perioadă de carantină şi de observare. Perioada asta presupune evaluare, examene medicale şi aşa mai departe. Urmează ca după această perioadă, o comisie specială din cadrul penitenciarului să stabilească regimul. Aici se ţine cont de cuantumul pedepsei. Acum el este adus la noi pentru acea condamnare pentru care a fost căutat. Legea spune că este în penitenciarul care este aferent instanţei care l-a condamnat. Discutăm acumm doar de mandatul de executare de patru ani şi opt luni. Urmează cu siguranţă decizia şi în acest nou caz”, a explicat purtătorul de cuvânt al penitenciarului de pe strada Popa Şapcă, Ramona Ilieş.
 
Ionel Marcel Lepa va avea de aşteptat sentinţa pentru omorârea poliţistului din Recaş, iar apoi a putea ajunge în penitenciarul de maximă siguranţă de la Arad. 
 
“Noi suntem cu regim de deschis şi semideschis dar avem şi o secţie în care sunt deţinuţii aflaţi în arest preventiv. El este acum în curs de judecare, în arest prevenitv. Aşa că poate să rămână la Timişoara, pe perioada arestului preventiv. Aşa prevede legea”, a mai spus Ramona Ilieş. 
 
Până atunci, Lepa urmează să primească şi tratament din partea serviciului medical al penitenciarului, având în vedere că încă se află în convalescenţă după operaţia de la Spitalul Municipal. 
 
Ionel Lepa a fost dus astăzi în faţa procurorilor unde şi-a recunoscut faptele şi a spus că îi pare rău de cele întâmplate. 
 
El va fi cercetat pentru omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi munitiilor şi uz de armă fără drept, în stare de recidivă postcondamnatorie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: