Crăciunul puşcăriaşilor: cadouri şi vizite de la rude

Crăciunul puşcăriaşilor: cadouri şi vizite de la rude

Sergiu Florea şi Carmen Bejan au participat activ la serbările Crăciunului de după gratii

Criminalii şi tâlharii au primit mai multe pachete de sărbători şi au avut dreptul la vizite. Studenţii măcelari de la Medicină au mers la sala de forţă şi au participat la serbările de Crăciun în spatele gratiilor.

Carmen Bejan a mers la sala de fitness de Crăciun, iar Sergiu Florea a lucrat alături de deţinuţi la serbarea de Crăciun din Penitenciarul Timişoara. Procesul tinerilor care sunt acuzaţi că au ucis şi tranşat un rom este pe rolul Curţii de Apel Timişoara, fiind amânat pentru luna ianuarie.

Carmen Bejan, aflată în Penitenciarul Arad, îşi petrece cea mai mare parte a timpului la sala de sport a închisorii în aceste zile şi s-a pregătit şi ea de serbarea de Crăciun, care are loc aproape în fiecare închisoare din România. Tânăra este implicată în mai multe activităţi, în special în ajutarea tinerelor care nu ştiu să citească, dar lucrează şi la bucătărie.

Poetul măcelar
Sergiu Florea este redactor la revista penitenciarului, unde scrie poezii. Acesta a lucrat la suplimentul de Crăciun al revistei de după gratii, iar ziua de Ajun şi-a petrecut-o la bucătăria penitenciarului, unde găteşte pentru deţinuţi. Studenul ucigaş de la Medicină mai cochetează şi cu trupa de teatru, fiind printre organizatorii sebării de Crăciun din acest an.

El a făcut parte din trupa de colindători a Penitenciarului Timişoara, iar a doua zi de Crăciun a fost la sala de forţă a puşcăriei, unde deţinuţii fac mişcare de sărbători.

Florin Lesch, de 36 de ani, supranumit şi teroristul-butelie, condamnat la 12 ani de puşcărie pentru că a încercat să pună la cale un atentat terorist în Timişoara, este încarcerat la Penitenciarul Arad, a primit pachet de la soţia de care a divorţat anul trecut şi a cerut conducerii penitenciarului să poată primi cadouri de la mama sa.

Silviu Cosmin Negru, de 31 de ani, timişoreanul care a ucis trei oameni, a fost vizitat de mama sa de Crăciun şi a primit un pachet cu mâncare. El a făcut parte din trupa de colindători care a organizat serbarea de Crăciun din Penitenciarul Arad, la care au asistat şi rudele deţinuţilor. 

Acasă de Crăciun
Şapte deţinuţi din Penitenciarul Timişoara au primit permisie ca să îşi petreacă sărbătoarea de Crăciun cu familia. „Este vorba despre persoane care au avut o activitate ireproşabilă în acest an, iar regimul penitenciar permite acest gen de recompense”, a spus subcomisarul Florin Şerpe, comandantul Penitenciarului Timişoara.


Mafia imobiliară a primit cadouri de Crăciun


Ionelaş Cârpaci (foto), arestat pentru că a vândut terenurile Primăriei Timişoara cu acte false, a primit în închisoare un costum, mai multe tricouri şi mâncare în exces, de la soţie şi de la verişori. Gardienii nu le-au permis acestora să lase toată măncarea, care a depăşit maximul cantităţii admise. Partenerul său, Francisc Kelemen, considerat „creierul” mafiei imobiliare, a primit cadouri de la tatăl său: un ceas, un pulover şi chiar un brăduţ de sărbători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: