Cotroversatul psiholog dr. Love, despre infidelitate: „Sexul nu e iubire. Cruntul adevăr este că cei care au amanţi nu iubesc pe nimeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihoterapeutul Cătălin Ilie, cunoscut în Timişoara cu numele de „Dr. Love“, revine pe Adevarul.ro cu un nou subiect fierbinte: de ce înşală oamenii, trădare, sex, amante şi amanţi.

Timişoreanul Cătălin Ilie, psiholg specializat în terapie de cuplu, revine pe site-ul adevarul.ro cu un nou subiect complex cu care se confruntă în cabinetul său. Una din marile probleme cu care se duc oamenii la el este legată de infidelitate. De ce înşală oamenii?!
 

„Lumea caută iubire, strigă în stânga şi-n dreapta că vrea să găsească iubire. Oamenii, dacă ar găsi-o, de frică să nu o piardă îşi fac un <back-up>. O rezervă. De aceea o să vedeţi că niciun bărbat care îşi găseşte o amantă nu pleacă cu amanta. Se întoarce acasă la soţie. Îmi pun întrebarea: dacă o iubea pe soţie, de ce i-a trebuit amanta? Şi dacă o iubeşte pe amantă, de ce se mai întoarce la soţie? Explicaţia este una foarte simplă. Amândouă vor fi <back-up>!”, susţine Cătălin Ilie.


S-a împământenit ideea că bărbatul înşală mai repede, că e mai predispus spre infidelitate decât femeia şi că are eticheta de vânător din vremuri ancestrale. 


„Aşa este, bărbatul înşală încă de la început, aşa e natura lui. Pentru că el este un vânător înăscut, el pleacă la vânătoare. Femeile ajung la rândul lor să înşele. Mai devreme sau mai târziu. Femeile înşală mai târziu decât bărbaţii. Însă fiecare femeie va şti exact ce şi-a luat în casă. Pentru că, aşa cum am spus mereu, mi-e greu să cred că cineva intră într-o relaţie şi nu ştie exact ce îşi ia. Dar mulţi oameni intră în relaţii printr-un compromis. Din păcate, în această societate, îmi este greu să cred că cineva găseşte iubire. Iubirea există, dar mulţi nu o găsesc. Pentru că fiecare om, că vrea sau nu să accepte, intră într-o relaţie printr-o nevoie. Când te găseşti într-o relaţie în care trăieşti un compromis, cum să nu începi să cauţi în altă parte? Bărbaţii înşală mai repede, ei se satură de prada pe care au cucerit-o. De asta se vor duce tot timpul la vânătoare. Să găsească o nouă pradă. Asta îi va face să cradă că sunt bărbaţi. Cred ei, cu cât au mai multe femei, cu atât sunt mai bărbaţi”, a mai spus dr. Love. 


„Ce frumos ar fi ca femeile să înşele doar dacă sunt înşelate fizic”


Cătălin Ilie susţine că printre explicaţiile date de femeile care au ajuns să îşi înşele partenerul de viaţă este chiar infidelitatea bărbatului. Lucrurile sunt însă mai complicate, susţine psihoterapeutul.

Infidelitate FOTO nypost.com


„Femeile înşală în momentul în care se simt înşelate. Însă ce frumos ar fi ca femeile să înşele doar dacă sunt înşelate fizic. Însă ele ajung să înşele când sunt înşelate din mai multe puncte de vedere. Când apare o dezamăgire prin prisma lucrurilor. De exemplu, o situaţie în care bărbatul s-a impus, ea se consideră înşelată. Pentru că a fost dominată. Astfel, femeia trăieşte cu gândul că şi ea trebuie să înşele. Pe lângă faptul că femeile mai trec printr-o naştere, o depresie, mai apare o lipsă de stimă de sine, ele caută mângâierea, cuvintele care să o ridice. Ajung să caute asta în altă parte. De ce? Pentru că bărbatul de lângă ele nu mai ştie să facă acest lucru”, a explicat Ilie. 

Femeia este mult mai puternică decât bărbatul


Medicul psiholog susţine că există o statistică oficială care arată că femeile care se îndrăgostesc de regulă pleacă, în timp ce bărbatul îndrăgostit rămâne în ambele relaţii, atât cu soţia, cât şi cu amanta.

„Asta arată că femeia este mult mai puternică decât bărbatul. Femeia are o putere de decizie mult mai mare. Este mult mai responsabilă. Îmi vine să dau dreptate femeii care pleacă în căutarea iubirii, însă nu pot să fac acest lucru. Dacă femeia ar găsi iubirea adevărată, şi pleacă, nu pot spune decât <felicitări!>. E foarte greu să găseşti astăzi iubirea autentică! Iar când o găseşti, trebuie să fii lângă ea. Iubirea îţi aduce sănătate, fericire, împlinire şi bucurie. Dar femeia pleacă crezând că a găsit iubire. Dar acolo unde e această iubire găsită, e un alt bărbat. Iar cum am spus, bărbatul e vânător. Şi acel vânător caută o altă pradă. Şi se naşte o altă întrebare, cine e vânătorul?”, a mai declarat Cătălin Ilie.


„Stresul şi problemele aduc în viaţă o impotenţă”


Dr. Love susţine că bărbaţii sunt şi în căutarea plăcerilor nebănuite pentru că ceasul lor biologic tăcăie. „Ceasul biologic al bărbaţilor care cred că masculinitatea stă în potenţă face astăzi <tic-tac, tic-tac> cu un ritm mult mai rapid. Alimentaţia proastă, stresul, problemele, lipsa somnului, lipsa banilor etc., toate nu vor face decât să le aducă în viaţă o impotenţă. Mult mai repede decât termenul fiziologic la care ar fi apărut în mod normal impotenţa”, a afirmat Cătălin Ilie.

infidelitatea1

De ce caută însă oamenii sex în afara căminului? „Întotdeauna sexul ne oferă plăceri nebănuite. Acţiunează anumite senzaţii şi stări care dau o bucurie aparte. Când suntem tineri explorăm. Dacă am găsi ce ne place, am rămâne acolo. Însă niciodată nu vom fi mulţumiţi cu ce avem. Am început să trăim după principiul a fi şi a avea. Am început să căutăm mai mult. Asta înseamnă neîmplinire. Nemulţumire. Dar şi realitatea este dură: îmi întreb pacienţii de câte ori pe lună mai fac sex acasă. Răspunsul e că nu mai fac. Oamenii încearcă să fugă din relaţii şi caută sex în altă parte. Pe baza stresului, a grijilor, nu se mai face sex în familie. Găsesc mai uşor în afara relaţiei. Culmea este că prada din afară vine şi face sex tot prin prisma aceloraşi nevoi”, a mai afirmat dr.Love.
 

„Sexul nu este iubire. Înşelatul nu este iubire”


Psihoterapeutul susţine că nu a întâlnit prea multe persoane care au amante/amanţi şi care să fie şi fericiţi. „Sexul nu este iubire! Înşelatul nu este iubire! Pentru că nu poţi iubi doi stăpâni. Nimeni nu e fericit în acest experiment. E fericită o femeie când un bărbat vine la ea în casă de două ori pe săptămână? Apoi se întoarce la nevastă. Dacă el e fericit cu amanta, de ce nu stă cu amanta lui tot timpul? Dacă nu e fericit şi nu stă tot timpul, de ce se duce? Cruntul adevăr este că cei care au amanţi/amante nu iubesc pe nimeni. Pentru că ,dacă ar fi iubire, ar descoperi adevărata iubire şi ar fi terminat relaţia într-o altă parte.

Dacă femeia de acasă îşi dă seama că bărbatul are o amantă, de ce mai stă cu el? Cum de acceptă compromisul? Nu cumva la rândul ei are şi ea un amant? Nu cumva înseamnă că stă cu acesl bărbat pe baza unui alt compromis, pe baza unui interes material? De multe ori, oamenii când vin de la amant fac sex şi acasă, chipurile, să nu se simtă că au fost în altă parte. Cu alte cuvinte, se hrănesc şi afară, şi în[untru, demonstrând că nu există niciun fel de iubire, nici afară, nici în interiorul casei lor”, a spus Cătălin Ilie.
 

Marea problemă ridicată din nou de dr.Love este cea în care la mijloc există un copil. „Acolo unde nu este iubire între părinţi, acel copil va creşte fără iubire. Indiferent de ce compensaţii vor oferi părinţii. Părinţii nu fac altceva decât să semene neîncredere copilului. Întotdeauna suferă copilul, iar în cabinetul meu ei stau pe canapea. Mai apare o problemă. Vinovat e amantul şi amanta”, crede Cătălin Ilie.

Peste 60% din persoanele implicate într-o relaţie nu ar ierta infidelitatea partenerului


„Evident că momeala va fi: <te iubesc>”


Psihoterapeutul susţine că se amuză când aude poveştile celor care susţin că au acceptat o relaţie cu o persoană căsătorită crezând în poveşti, vorbe frumoase şi promisiuni. 


„Nu poti să vii să cucereşti pe cineva, să intri într-o relaţie cu cineva, spunându-i <vreau să fac sex cu tine!>. Îmi imaginez că nici măcar la prostituate nu poţi să spui aşa. Evident că momeala va fi: <te iubesc>. Nu e aşa că foarte uşor să spui <te iubesc!> şi că <eşti minunată!>. Se învaţă şi asta. E ca la pescuit. Nu merge cu râmă, merge cu porumb, nu merge cu porumb, va merge cu pâine. Cu ceva tot va merge. De aceea au apărut cadourile, buchetele de flori. În spatele lor se ascund mincinoşii. Culmea e că oamenii ajung să spună minciuna asta şi în faţa primarului, a preotului, în biserică. Atunci când nunta se termină, când şi-au numărat banii, el se duce cu domnişoara de onoare, ea cu naşul”, a arătat Cătălin Ilie.

Citeşte şi:

Ce se petrece, de fapt, în mintea geloşilor şi cât de rău face gelozia: „Geloşii sunt cei care înşală primii. Posesivitatea atinge cote inimaginabile“

Slăbiciunea psihică pe care o au aproape toţi oamenii şi care poate duce la boli crunte. „Se simt goi pe interior, sunt ca nişte carcase, simt că nu mai au viaţă”

De ce este dragostea pe cale de dispariţie? Doctor Love: „Majoritatea căsătoriilor de astăzi se fac din interes. Unii nu mai au niciun Dumnezeu“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite