Coşmarul din blocul în care au murit trei oameni. „Nu cred că aţi putea să trăiţi aici. Vă este scârbă să călcaţi pe scări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul de pe strada Mioriţa nr.8, din Complexul Studenţesc, este locuit, în mare parte, de persoane cu situaţii materiale precare. Cei mai mulţi nici nu au buletin de Timişoara.

GALERIE FOTO

Citeşte şi: Otrava folosită în blocul groazei de la Timişoara, cumpărată de pe piaţa neagră. Patronul a recunoscut tot


Este vorba de un fost cămin studenţesc, cu duşuri la comun, în capătul coridorului. Imobilul a aparţinut cândva universităţii particulare Tibiscus, însă a fost vândut în urmă cu mulţi.

Timişorenii au amintiri nu tocmai plăcute cu acest bloc, pentru că aici se făceau analizele medicale şi recrutările în Armată, pe vremea când milităria era obligatorie.

Camerele de cămin au fost transformate în garsoniere, iar locatarii plătesc între 150 şi 250 de euro pe lună. Sunt familii şi cu cinci copii care stau într-un apartament. Oamenii se plâng de lipsa de curăţenie.

„E plin de ploşniţe. Nu se face absolut nimic. Au ajuns să moară copii de la soluţiile cu care se dau în exterior. S-a dat luni sau marţi, pe unele uşi s-au pus sigilii, nu înţeleg de ce. Sâmbătă au murit doi copii, azi a murit şi mama unuia. Nu cred că aţi putea să trăiţi aici. E o mizerie de nedescris. Începând de aici, de la parter, până la etajul patru, vă este scârbă să călcaţi pe scări. Şi perţii murdari”, ne-a spus una dintre persoanele care locuiesc în fostele cămine de pe strada Mioriţa.

image


 

„Sunt şi cazuri sociale, dar sunt şi care au bani. Să ştiţi că nu e administratorul de vină cu curăţenie. Noi oamenii trebuie să ne facem. Oamenii nu-şi fac. Stau să le vină cineva, să le facă curăţenie. Nu poate nimeni să-i oblige să spele, să-şi ţină ordine în casa în care trăieşti cu cinci copii. Omul e mai rău ca şi câinele. Nimeni nu contribuie cu nimic, nici măcar în baie nu se ţine curat. Acolo bea, acolo fumează. Unde sunt oameni, este curat, dar în multe familii e dezastru. Administratorul nu-i scoate de milă”, a spus un alt locuitor.

image


 

Am aflat de la vecini cine este femeie de 29 de ani, care a murit luni, la Spitalul Judeţean din Timişoara.
 

„Femeia care a murit lucra ca femeie de servici, aici în Complexul Studenesţesc, la un restaurant. Soţul lucrează la o firmă de pază. Sunt oameni calumea”, ne-a spus o vecină.

image

Jurnalista Loredana Codruţ a povestit pe pagina ei de Facebook că a locuit cândva într-unul din fostele cămine de pe strada Mioriţa. Nu are amintiti tocmai plăcute.
 

“Am stat şi eu acolo. Să te ferească Dumnezeu. Când veneam seara acasă şi aprindeam becul aveam plin de goange în pat. Să nu vorbim de gălăgie. Mahala e puţin spus. În fine, când m-am mutat am văzut cum se dă casa curată. Proprietarul a pus soluţie să moara gongile, da nici pomeneală să stea două săptămâni fără chiriaş... Şi când se mută următorul prost, îi spunea că e din cauza lui. Da, prin imobiliare am închiriat. Horror”, a scris Loredana Codruţ, jurnalista portalului wwwstiripesurse.ro.

image

Conform ultimelor date oferite de ISU Timiş, la ora 18.00, opt adulţi erau internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara şi nouă copii la Spitalul „Louis Ţurcanu”.

image



Citiţi şi:
 

Primele concluzii de la blocul groazei din Timişoara: „A fost detectată o substanţă neurotoxică“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite