Corpul de Control al prim-ministrului verifică Primăria Timişoara

Corpul de Control al prim-ministrului verifică Primăria Timişoara

Traian Stoia e sigur ca cei de la Corpul de Control vor reveni la primarie

Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia a făcut public faptul că de aproximativ o săptămână, pe coridoarele şi în birourile Municipalităţii se află mai mulţi inspectori din cadrul Corpului de Control al primului-ministru. Ei verifică modul în care au fost retrocedate o serie de clădiri istorice.

Controlul ce se desfăşoară de o săptămână la Timişoara vizează modul în care au fost retrocedate mai multe imobile din oraş de-a lungul timpului. De asemenea, se cercetează modul în care au fost aplicate Legile 112 şi 79.

Inspectorii au ridicat mai multe documente şi au purtat discuţii cu angajaţii instituţiei.
„Corpul de control al premierului este de o săptămână în primărie. Am căutat să îi sprijinim cu tot ceea ce putem, le-au fost puse la dispoziţie acte, sentinţe, acte juridice, documente care arată modul de funcţionare al primăriei şi modul în care se iau şi se duc la îndeplinire anumite sarcini de către personalul din primărie. Dumnealor şi-au format un punct de vedere, urmează să aprofundeze în perioadă următoare, la Bucureşti, materialul destul de bogat pe care l-au adunat de la diferite sectoare ale autorităţii locale. Dânşii au venit cu tematica retrocedării. Pe parcurs, au extins aria la vânzările pe Legea 112 din ’95 şi la vânzările pe Legea 79 din ’97, la deciziile luate de primarul din mandatele trecute”, a anunţat Traian Stoia. Care vor fi concluziile controlului? Stoia nu ştie să spună, dar e sigur că oamenii lui Ponta au obţinut ce au dorit: „Au găsit tot ce au căutat. Nu ştiu dacă sunt nereguli în primărie, or fi fost în mandatele trecute”.

Totuşi, concluzii sunt aşteptate în următoarele luni. „Într-o lună, o lună jumătate, vor veni cu concluzii şi nu numai. Se vor aprofunda anumite concluzii. Ştiu eu că se întorc, aşa cum am ştiut că vor veni” În momentul în care un caz este cercetat cu ordin de la centru, cazul trebuie rezolvat. Nimeni nu-şi permite să nu ţină cont de opinia Corpului de control al premierului sau al Guvernului. Eu, ca persoană, sunt sigur că se vor lua măsuri, pentru că e normal să se ia măsuri”, a mai spus Stoia referitor la subiect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: