Corporatiştii au cucerit un sat izolat din Timiş. Localnicii se uită la ei ca la extratereştri. Se pregăteşte Electroruga de la Buzad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva timişoreni au cumpărat două proprietăţi în Buzad (judeţul Timiş), un sat cochet de deal spre care drumul te conduce prin păduri dese, şi au demarat un proiect inedit.

Buzad este un sat care aparţine de comuna Bogda (judeţul Timiş), aflat la 45 de kilometrui de Timişoara. Zona a devenit cunoscută pentru satul de vacanţă de la Altringen şi pentru satul rotund Charlotenburg, întemeiate de coloniştii şvabi între 1770-1771.

Dacă satele din jur se datorează celei de-a doua mari colonizări generale cu populaţie germană iniţiată de Regina Maria Teresa şi fiul ei Iosif al II-lea, Buzad a rămas un sat românesc. 

Buzad se află peste Dealurile Lipovei, la capătul pădurii de la Şarlota. Populaţia satului este îmbătrânită, tinerii au plecat la oraş sau în străinătate. Nici semnal de telefonie mobilă nu există, dar e o oază de linişte.
 

În acest spaţiu de vis, Cristian Philipp şi un grup de prieteni au cumpărat două proprietăţi şi au realizat conceptul The Village. Este un loc rezervat teambuildingurilor şi evenimentelor corporate. Este un concept complex. 
 

“Am început acum trei ani de zile cu grupuri închise de participanţi, în sensul în care ne-am adresat corporaţiilor. Avem un scenariu de teambuilding. Cele două proprietăţi sunt folosite pentru acest concept unic, pe care îl punem în practică împreună cu cei de la Auăleu (n.r. o trupă de teatru din Timişoara). Vara în fiecare weekend avem grupuri. Deocamdată este locaţie de vară, dar urmează să o facem pentru toate sezoanele. Este o poveste în care participanţii sunt introduşi, în zonă nu este semnal, ei se rup complet de realitate. Pentru o zi şi jumătate ei trebuie să convieţuiască, să se autogospodărească, există tot felul de personaje pe care se întâlnesc în sat, care îi pun să facă tot felul de activităţi, pentru care sunt răsplătiţi cu bani locali, adică cu village grounds, cu care pot cumpăra cele necesare, pentru gătit, adăpost, tot ce au nevoie să se descurce”, a explicat Cristian Philipp. 

Imagine indisponibilă

Echipele au parte de numeroase activităţi, de trackuing, activităţi creative, jocuri inteligente la tiroliană sau paintball.
 

Se pregăteşte Electroruga de la Buzad

Pentru că au avut foarte multe solicitări din partea timişorenilor să vadă Village-ul, să vadă ce se întâmplă la Buzad, echipa de acolo a decis să deschidă porţile pentru publicul larg. Mai întâi prin organizarea unor party-uri. 
 

“Am zis OK, să deschidem porţile pentru publicul larg, pentru care am gândit nişte evenimente. Un eveniment este Moonlight – sunt cinci sesiuni acustice, câte una în fiecare lună de vară. Aducem câte o trupă celebră din România sau străinătate pentru o sesiune de acustic, urmat de un party, de sâmbătă pe duminică”, a adăugat Cristian Philipp. 

Se pregăteşte însă un mare eveniment. Este vorba de Electroruga de la Buzad, care se va desfăşura în luna septembrie. 

“Este un festival de două zile, în 1 şi 2 septembrie. Presupune foarte multe lucruri grupate într-un mix ideal de tradiţie şi actual. Festivalul în sine de desfăşoară în Buzad, dar avem şi vizite în zonă. În primul rând e un festival muzical, ca urmare avem scena mare – unde vom avea foarte mulţi artişti. Pe 1 septembrie avem artişti de muzică electronic, nume foarte faine. Toată noaptea parte, în special pe stilul drum n bass. A doua zi, avem Street Spirit, unde aducem artişti stradali din toată Europa. Avem un proiect cu o grupare londoneză care are peste 5.000 de artişti de stradă din toată lumea. Ei ne ajută să alcătuim un line up interesant. O să fie show”, a mai spus Cristian Philipp. 

Imagine indisponibilă


 

Cazare la săteni în sistem RBNB

Distracţia debutează la ora 16 şi include recitaluri cu The Herbalizer, Nopame, JFB, MC Xander, Brigada Artistică Urbană, Enei, DC Breaks şi Loadstar.

Pe parcursul celor două zile, se vor organiza diverse ateliere, pentru adulţi şi copii. De exemplu, atelier de confecţionat măşti tradiţionale, atelier de cusut, de făcut noduri, atelier de ciobăneală (despre ce înseamnă să fii cioban), atelier de improvizaţie teatrală, scratching, dar şi proiecţii de scurtmetraje de la Timishort. 
 

“Ne dorim ca oamenii să se combine, să vadă cum e viaţa într-o parte şi-n alta, şi chiar să se împrietenească, să devină Buzad un loc pe care să-l viziteze şi cu alte ocazii”, a mai spus Philipp.

Imagine indisponibilă

Va mai exista şi o alee a producătorilor locali, cu căsuţe, în care vor vinde diverse produse realizate artizanal şi bio de meşteşugari din judeţele Timiş şi Arad.

Numeroşi locuitorii din Buzad vor caza în regim AirBNB orăşeni care vor dori să aibă experienţa unei nopţi dormite la ţară. Organizatorii vor pune la dispoziţia petrecăreţilor patru autobuze Pary Bus, care vor face legătura între Timişoara şi Buzad.

Imagine indisponibilă

Citiţi şi:
 

FOTO Ţinutul şvăbesc care trebuia să dispară după planurile lui Ceauşescu. S-a transformat în sat de vacanţă pentru oamenii cu bani de la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite