Copiii înfometaţi în satul cu ţiganii ca talibanii riscă să fie luaţi de la părinţi

Copiii înfometaţi în satul cu ţiganii ca talibanii riscă să fie luaţi de la părinţi

11 ianuarie - Copil de ţigani, conceput la comandă: „clienţii” din Franţa au plătit 5.000 de euro

Semnalele de alarmă trase de „Adevărul de Seară” vizavi de situaţia copiilor din satul timişean Bencecu de Jos nu a rămas fără efect. Copiii înfometaţi ţinuţi în frig şi în mizerie pot fi luaţi de la părinţi dacă evaluarea asistenţilor sociali impune acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nici 30 de kilometri de Timişoara, într-un cartier ţigănesc locuiesc mai multe familii în nişte condiţii greu de imaginat. Relaţiile incestuoase la ordinea zilei, femeile bătute şi mizeria sau foametea sunt doar câteva din elementele unui decor de groază. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş a dispus efectuarea unei evaluări amănunţite a situaţiei, în urma căreia, în funcţie de rezultate vor fi luate şi măsurile care se impun. „Primăria va face evaluarea, iar după aceea vom vedea ce trebuie făcut. În funcţie de situaţie există chiar posibilitatea ca să fie luaţi copiii de la părinţi”, a spus şeful DGASPC Timiş, Rodica Negrea.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE

Situaţia ţiganilor din Bencecu de Jos a fost transmisă şi asociaţiilor care luptă pentru drepturile rromilor. Preşedintele Asociaţiei Femeilor Ţigănci a spus că va analiza situaţia şi va decide ce măsuri se impun. În privinţa femeilor bătute şi torturate, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială au spus că dacă femeile nu cer ajutorul şi îl refuză nu pot fi ajutate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: