Copii din cinci orfelinate aduşi împreună la masa de Crăciun. Obiceiul datează de 28 de ani: „Vrem să le arătăm că ne pasă“

Copii din cinci orfelinate aduşi împreună la masa de Crăciun. Obiceiul datează de 28 de ani: „Vrem să le arătăm că ne pasă“

Copiii din cele cinci centre au primit la masa de Crăciun şi cadouri FOTO Ligia Dugulescu

Aproximativ 200 de copii şi tineri, dar şi educatori din cinci centre din judeţul Timiş au participat miercuri, 26 decembrie, la „Crăciunul Orfanilor”, un eveniment organizat în fiecare an de Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate „Isus Speranţa României”.

Iniţiat de pastorul Petru Dugulescu şi continuat de fiica sa Ligia, evenimentul intitulat „La ieslea lui Isus” a cuprins un program religios organizat la Biserica Baptistă „Maranata” din Timişoara. După slujba religioasă, copiii s-au reunit la masa de Crăciun de pe care nu au lipsit bucatele tradiţionale.

Asociaţia Isus Speranţa României a fost pornită acum 28 de ani de tatăl meu. Acum el nu mai este cu noi, dar cred că e bucuros să ştie că acest eveniment pe care el l-a gândit încă din primul an pentru copiii care nu au familie şi nu au părinţi cu care să sărbătorească Crăciunul este încă o tradiţie frumoasă şi sănătoasă prin care vrem să le arătăm dragoste, să le arătăm că ne pasă şi că suntem alături de ei”, a declarat Ligia Dugulescu.

Pe lângă masa caldă oferită copiilor fără părinţii, Asociaţia „Isus Speranţa României” a vrut să îi facă pe copii să se simtă parte a unei mari familii. „Vrem să le transmitem cât de importantă este această sărbătoare. Cred că dacă Dumnezeu l-a trimis pe Domnul Isus într-o familie şi i-a dat părinţi, pe Maria şi pe Iosif, El ştie că fiinţa umană este împlinită într-o familie iubitoare. De aceea, vrem ca şi copilaşii care au venit astăzi să simtă că această familie iubitoare există şi este formată din mulţi oameni care îi iubesc şi vor să le ofere bucurie”, a mai declarat Ligia Dugulescu.

Pentru copiii din cele cinci centre de plasament, evenimentul a fost un prilej de a se întâlni şi a se reîntâlni unii cu alţii, dar şi de a-şi face prieteni noi. La Crăciunul Orfanilor de la Timişoara au participat copiii tinerii din Centrul „Fraţii lui Onisim”, Timişoara, Centrul de Primire în Regim deUrgenţă Timişoara, Centrul pentru Sprijinirea Integrării Familiale şi Profesionale a Tinerilor, Timişoara, Centrul residential Casa „Mama Copil”, Timişoara şi Centrul  de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi Recaş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: