Concert pascal cu muzică barocă, în Biserica Adventistă din Timişoara

Concert pascal cu muzică barocă, în Biserica Adventistă din Timişoara

Orga carocă din Biserica Adventistă din Timişoara

Filarmonica Banatul îi invită pe iubitorii muzicii baroce la un concert în Biserica Adventistă, din strada Independenţei din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filarmonica Banatul propune o seară deosebită, pe 22 aprilie, un festin muzical dedicat sărbătorilor pascale în care cu siguranţă veţi găsi pacea şi liniştea atât de necesară fiecăruia dintre noi. 

Festivalul “Barocul în ipostaze contemporane” organizat sub egida Filarmonicii Banatul şi a Universităţii de Vest are programat în penultimul concert din festival un program dedicat sărbătorii pascale. 
 
Protagoniştii concertului sunt tineri muzicieni timişoreni: organista Struţa Cristina (studentă in anul III), trombonistul Bogdan Dijmărescu (de la Filarmonica Banatul Timişoara), organista Valentina Petz cu fiica ei, violoncelista Andreea Kohonitz (elevă la Colegiul Ion Vidu din Timişoara), organistul Moldovan Denis (student în anul IV) şi violonistul Vasiliu Alexandru (student în anul III). 
 
Programul concertului reuneşte lucrări de mare popularitate din perioada Barocului, cu excepţia ultimei lucrări care face parte din perioada romantismului clasic francez. 
 
Concertul are loc în Biserica Adventistă din Str. Independenţei Timişoara, unde există o orgă de factură barocă. Intrarea la concert este liberă.
 
citeste totul despre: