Comunitatea baptistă din Timişoara, despre festivalul LGBT: „Îl dezonorează pe Dumnezeu şi contribuie la slăbirea fibrei morale a naţiunii noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii
Comunităţii Baptiste i-au trimis o scrisoare deschisă lui Dominic Fritz FOTO Eye in the Sky
Liderii Comunităţii Baptiste i-au trimis o scrisoare deschisă lui Dominic Fritz FOTO Eye in the Sky

Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara a reacţionat după ce comunitatea LGBT a anunţat organizarea unui festival LGBT, la Timişoara.

Într-o scrisoare deschisă transmisă primarului Dominic Fritz, liderii baptiştilor din Timişoara îşi arată „dezamăgirea şi dezacordul cu privire la decizia recentă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara de a sponsoriza cu bani publici acţiuni legate de Festivalul Pride al mişcării LGBT”.

„Mâhnirea noastră nu este legată numai de aspectul folosirii banilor publici în susţinerea unor proiecte de acest gen (în timp ce alte acţiuni specifice oraşului nostru nu au primit această susţinere) dar mai ales, pentru faptul ca aceste acţiuni Îl dezonorează pe Dumnezeu, prin promovarea deşănţată a unui comportament păcătos şi contribuie la slăbirea fibrei morale a naţiunii noastre. Aceste acţiuni caută să normalizeze ceva care din perspectiva lui Dumnezeu nu reprezintă niciodată normalitatea intenţiilor Sale cu familia şi societatea umană”, se arată în comunicatul transmis de pastorii Marius Birgean şi Florin Iosub.

Liderii baptiştilor din Comunitatea Timişoara mai arată că se roagă „pentru binele cetăţii în care Dumnezeu ne-a aşezat şi suntem conştienţi că doar neprihănirea înalţă un popor, pe când păcatul este ruşinea popoarelor, iar promovarea păcatului nu va aduce binecuvântarea lui Dumnezeu, ci pedeapsa Lui”.

„Nu credem că aplicarea cu orice preţ a unei agende externe, străine de mentalitatea majorităţii românilor este un demers înţelept care trebuie urmat. Vă rugăm să reflectaţi asupra acestor lucruri şi pe viitor să ţineţi cont de sensibilităţile morale ale locuitorilor acestui oraş care v-au oferit votul şi susţinerea lor. Să nu uităm de vremelnicia unor funcţii cu care suntem investiţi, iar la judecata istoriei – dar mai ales a lui Dumnezeu, să fim găsiţi drepţi”, mai arată cei doi pastori, care îl asigură pe Dominic Fritz de „rugăciunile şi consideraţia noastră”.
Asociaţiile LGBT au anunţat că organizează în perioada 6-14 august, la Timişoara, o serie de evenimente care să  „celebreze diversitatea şi identitatea comunităţii LGBTQ+, dar şi 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care condamna homosexualitatea cu pedepse de la 1 la 5 ani”.

Pentru eveniment a fost solicitată şi o finanţare de 50.000 de lei din partea Primăriei Timişoara. Primăria Timişoara a transmis că finanţarea nu a fost încă aprobată, dar aminteşte că „în dosarul de candidatură al Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, dosar declarat câştigător în urmă cu cinci ani, există un întreg capitol intitulat „Perspective fluide – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”, care se referă la organizarea de evenimente queer şi feministe la Timişoara”.

„Astfel, în concordanţă cu dosarul de candidatură al Timişoarei la titlul de Capitală Culturală, Asociaţia Identity Education a depus un dosar de finanţare pentru Apelul 3/RESTART CULTURA, care face parte din programul cultural Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Dosarul propune finanţarea unui proiect de Identitate, Educaţie, Activism LGBT prin artă şi cultură, iar suma solicitată este de 50.000 de lei. Apelul este încă în proces de evaluare”, a transmis Primăria Timişoara.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ce înseamnă să fii pocăit şi greşeala pe care o fac mulţi români. Toate diferenţele între simpli credincioşi şi cei pocăiţi

Ce spune Biblia despre homosexualitate: „Dumnezeu nu o condamnă mai mult decât curvia, hoţia, lăcomia sau beţia”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite