„Competenta” poliţie din Timişoara l-a amendat pe cel care s-a plâns că hoţii de buzunare îşi fac de cap în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Cristian Brâncovan, un cetăţean model care a avut curajul să atragă atenţia opiniei publice asupra faptului că hoţii de buzunare din mijloacele de transport public acţionează fără nicio jenă, a fost amendat de poliţia care ar trebuie să ducă o luptă tocmai împotriva celor care jefuiesc zilnic timişorenii.

Hoţii îşi fac de cap luni de zile, sunt cunoscuţi de oamenii de ordine, sunt cunoscuţi de un oraş întreg, sunt în autobuze, tramvaie şi troleibuze cât e ziua de lungă, însă, inexplicabil, poliţia nu a fost în stare să le pună cătuşele. 

Neputincioasa poliţie naţională şi-a făcut însă treaba pe deplin împotriva tânărului care a decis să iasă din starea de „mioriţă” şi a pornit, pe cont propriu o luptă împotriva celor care fură în mijloacele de transport, care acţionează în haită, care recurg la violenţă şi intimidare atunci când sunt văzut de alţi călători în timpul „muncii” lor. 

Cristian Brâncovan a pornit un veritabil fenomen civic şi este susţinut de un oraş întreg prin intermediul Facebook-ului. Timişorenii sunt revoltaţi tocmai de poliţia care parcă nu există! Tânărul şi-a asumat mai întâi riscul să îi filmeze pe hoţi în timp ce jecmăneau oamenii într-un autobuz. A scăpat doar cu câteva ameninţări. A fost urmat de alţi cetăţeni care au realizat filmuleţe. Toate imaginile circulă acum pe reţelele de socializare, în toate se văd cât se poate de bine hoţii. 

Primarul Nicolae Robu a declarat de mai multe ori că Poliţia Locală nu poate interveni pentru simplul motiv că speţa este de competenţa Poliţiei Naţionale. Cu toate astea, au fost trimişi poliţiştii locali pe post de sperietori. Eu au mână liberă doar să îi avertizeze pe călători! 

În week-end, Cristian Brâncovan a ieşit cu o portavoce în Piaţa 700 şi a avertizat cetăţenii să fie atenţi de la hoţii de buzunare. Probabil că acest lucru ar fi trebuit să-l facă poliţia. Nu a făcut-o! Vâzând nepăsarea celor plătiţi să aperte cetăţenii oneşti, astăzi, Cristian Brâncovan a avut tupeu să mai facă un gest. S-a dus cu portavocea în faţa sediului IPJ Timiş şi le-a bătut acestora obrazul, cât se poate de civilizat.

„Avem o foarte mare problemă iar cetăţenii acestui oraş doresc o rezolvare. Mijloacele de transport în comun sunt pline de hoţi. Oamenii sunt tâlhăriţi, sunt furaţi, fără ca cineva să poată interveni eficient. Discutăm de furt calificat. Hoţii sunt grup infracţional organizat, cetăţenii nu se pot apăra. Vă solicit în mod public să vă implicaţi, să ne salvaţi de aceşti hoţi. 99 la sută dintre dumneavoastră aveţi doar interesul public. Dar probabil că 1 la sută dintre dumneavostră au alte interese, să îi apere pe hoţi. Faceţi dumneavoastră ordine în cadrul instituţiei. Scăpaţi de aceşti oameni... Renunţaţi la orice implicare politică, cu două luni înainte de alegeri. Impresia mea este că o anumită pasivitate poate să aibă legătură cu acest lucru. E posibil ca anumiţi domni să dorească să-l lase în ofsaid pe actualul primar...Treziţi-vă! Dacă nu facem ceva pentru a asigura acum liniştea în oraş vor veni provocări mult mai mari...Am rugămintea să vă faceţi treaba!”, a susţinut Cristian Brâncovan.

Rezultatul, poliţia a acţionat prompt! Tânărul a fost reţinut şi apoi amendat cu 200 de lei, pentru demersul său civic!

„Am protestat astăzi şi in faţa Poliţiei Timiş. Am fost reţinut ulterior de către doi domni poliţisti, cu toate ca m-am legitimat şi am solicitat să-mi trimită direct acasa un eventual proces verbal de sancţiune contravenţională. Poliţistii au insistat şi ca sa evit amplificarea scandalului, am fost nevoit să-i urmez la Sectia 1 Poliţie, unde am fost sancţionat contraventional cu suma de 200 de lei, pentru tulburarea ordinii si liniştii publice”, a declarat Cristian Brâncovan.
 

Între timp, la această oră, în mijloacele de transport din Timişoara, probabil că apar noi şi noi victime ale hoţilor de buzunare.  


Citiţi şi:
 

VIDEO Scandalos! O haită de şase hoţi din buzunare, filmată cum dă lovitura într-un tramvai din Timişoara. Victima bandiţilor, un bătrân furat de 250 de lei

Gest disperat al unui timişorean sătul de teroarea semănată de hoţii de buzunare din oraş: „Nu faceţi pe eroii, dar nu rămâneţi indiferenţi”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite