Companie acuzată de localnici că ar fi început construcţia unei staţii de telefonie mobilă fără autorizaţie. „Ei au crezut că pot aşa“

Companie acuzată de localnici că ar fi început construcţia unei staţii de telefonie mobilă fără autorizaţie. „Ei au crezut că pot aşa“

Lucrări la o staţie telecom începute fără autorizaţie pe terenul unei primării

Scandal într-o comună din Timiş, unde o mare companie din domeniul telecom e acuzată de localnici că ar fi început construirea unei staţii de telefonie mobilă fără autorizaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

RDS&RCS a început în toamna acestui an construirea unei staţii de telefonie mobilă pe un teren al Primăriei Ohaba Lungă, din judeţul Timiş. În data de 10 octombrie, un localnic a transmis mai multe fotografii ziarului „Adevărul”, arătând că pe terenul primăriei au început unele lucrări, care ar fi fost fără autorizaţie şi chiar fără ca firma beneficiară să aibă vreun drept de folosinţă asupra terenului, o hotărâre de Consiliu Local urmând a fi aprobată peste câteva zile de la data la care au fost făcute fotografiile.

Contactat la vremea respectivă, primarul comunei, Ion Lăzărescu, a confirmat că urmează să fie aprobată o hotărâre de Consiliu Local pentru concesiunea terenului, dar a negat începerea lucrărilor.

„Adevărul” a solicitat atunci un punct de vedere şi companiei RDS&RCS, care a comunicat că va transmite un răspuns. După mai multe încercări de a obţine un punct de vedere, reprezentanţii companiei au transmis că nu comentează situaţia în niciun fel.

În prezent, lucrările începute la Ohaba Lungă au fost sistate, primarul comunei confirmând că nu există autorizaţie de construcţie. „S-a sistat până îşi fac actele care trebuie. Nici nu am ştiut că au început. Ei au crezut că pot fără autorizaţie”, a declarat primarul din Ohaba Lungă pentru „Adevărul”.

Chiar dacă există fotografii cu lucrările începute înainte de hotărârea de Consiliu Local privind concesiunea, edilul a negat vehement că s-au început lucrările înainte de aprobarea concesiunii. „Nu au început până nu s-a dat aprobarea. Eu nu cred aşa ceva. Nu aveau cum să se apuce fără hotărârea Consiliului Local. Cum să se apuce pe un teren pe care nu au primit aprobarea? Când intră în legalitate continuă”, a mai declarat primarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: