Colegiul Tehnic Henri Coandă din Timişoara trece la predare online din cauza frigului. Şcoala este nereabilitată din 1965, de când a fost construită

Colegiul Tehnic Henri Coandă din Timişoara trece la predare online din cauza frigului. Şcoala este nereabilitată din 1965, de când a fost construită

Colegiul H.Coandă din Timişoara

Colegiul Tehnic Henri Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, şi cam atât în 57 de ani, spune viceprimarul Ruben Laţcău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Ruben Laţcău a convenit cu directorul Colegiului Coandă că este mai bine pentru sănătatea şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice să se treacă de marţi, 25 ianuarie 2022, la ore online.  
 
„Ani de zile, elevii de la Coandă şi din alte şcoli, bolnavii din secţii ale spitalelor timişorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide şi după câteva luni să poţi să tai panglica. Acum, în situaţie de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educaţie şi pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalaţia de încălzire veche de decenii, lipsa izolaţiei termice. Nici vorbă de investiţii în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică şi modernizare”, a transmis viceprimarul Ruben Laţcău. 
 
Colegiul Tehnic Henri Coandă a fost construit în 1965, iar de atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare în afară de câteva cârpeli. 
 
Anul acesta începe proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de la Colegiul Henri Coandă: izolarea termică a clădirii şi utilizarea de surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri solare, reabilitarea cantinei, sălii de sport, internatului şi a atelierelor.  
 
De asemenea, se vor reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile toate instalaţiile sanitare şi termice din interior, precum şi sistemele de iluminat.  
 
Se vor face lucrări de izolare termică la toate cele cinci corpuri de clădire şi se vor reface izolaţiile termice şi hidrofuge la acoperişul clădirilor. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan.  
 
„Practic, vorbim despre prima instituţie cu clădiri inteligente din oraş, o reabilitare care va transforma acest colegiul tehnic într-o şcoală super modernă. Nu rezolvăm problema de astăzi, dar ne asigurăm că pe viitor, copiii nu vor mai trece prin astfel de situaţii critice. Proiectul a fost deja depus pentru finanţare nerambursabilă şi suntem convinşi că vom putea contracta finanţarea, iar în acest an vom începe execuţia. Problemele energetice se rezolvă cu investiţii în reabilitarea termică a clădirilor şi modernizarea sistemului de termoficare”, a mai spus Ruben Laţcău. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările