Coasta muntenegreană a Adriaticii a fost denumită şi “marea timişorenilor”. La Ulcinj, în 2016, s-au cazat peste 45.000 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muntenegrenii au venit în premieră la Timişoara, pentru a atrage turişti, după modelul sârbilor, care de ani de zile vin în capitala Banatului să îşi promoveze evenimentele, frumuseţile şi ofertele turistice.

Muntenegru este una din destinaţiile preferate ale bănăţenilor când vine vorba de sejururile la mare. Nu degeaba coasta muntenegreană a Adriaticii mai este numită şi “marea timişorenilor”. Distanţa relativ scurtă, condiţiile superioare, civilizaţia şi preţurile decente i-au făcut pe timişoreni să meargă ani de zile la mare, în Muntenegru. Cea mai cunoscută destinaţie a fost mai tot timpul Budva, însă nu este singurul loc care merită atenţie.  

La Timişoara au sosit reprezentanţii oraşului Ulcinj, cel mai sudic oraş al Muntenegrului, aflat la graniţa cu Albania. Nici aceast oraş turistic nu reprezintă o necunoscută pentru români.

“Turiştii români vin pe litoralul Muntenegrean în număr mare, în special în prima parte a sezonului, în mai-iunie. Pot să spun că românii au început să vină în număr mare în ultimii 20 ani. Anul trecut am avut peste 45.000 de cazări din partea turiştilor din România. Ulcinj are resurse foarte mari când vine vorba de cazări. Poate să îşi găsească cazare peste 100.000 de turişti. Sezonul s-a deschis pe 1 mai şi ţine până în 15 octombrie”, spune directorul Organizaţiei Turistice din Ulcinj, Fuad Hadzibeti.

image

Ulcinj este un oraş istoric, cu peste 15.000 de locuitori, majoritatea lor albanezi. În sezonul estival, datorită turiştilor, numărul locuitorilor depăşeşte cifra de 100.000. Este şi centrul cultural al abanezilor din Muntenegru. Este cunsocută pentru plaja ei de nisip, care se întinde pe 12 kilometri. Preţurile la cazare sunt între 7 şi 70 de euro pe noapte.

“Muntenegru este o ţară mică, se poate ajunge pe cale aeriană la Tivat sau Podgorica sau cu maşina, pe ruta Belgrad-Ulcinj. Este o distanţă de 700 de kilometri de la Timişoara. pentru cei de aici este mai aproape decât Marea Neagră. Se poate face baie trei în unu, în mare, râu (râul Boiana) sau lac (lacul Şas), în apă sărată sau apă dulce. Avem şi insula Ada, golful Valdanos. Pe lângă plajă, care spre deosebire de Budva, este cu nisip, avem şi un foarte frumos oraş, avem muzee, există o plantaţie mare de măslini care au o vechime de peste 200 de ani”, a mai declarat Fuad Hadzibeti.

image



Hotelul Mediteran este cel mai mare hotel din Ulcinj. Aparţine Primăriei din loclitate. "Avem 134 de camere, sală de conferinţe, centru spa. Avem o veche exprienţă cu clienţi din Timişoara şi în general din tot Banatul. Lucrăm cu mai multe agenţii de turism, dar majoritatea oamenilor vin pe cont propriu. Numărul turiştilor din România este tot timpul în creştere", a afirmat Novac Bojanici, directorul hotelului Mediteran. 

image

Legat de istoria Ulcinj-ului, acesta a fost cunoscut în secolele XVI-XVII ca având cei mai terifianţi piraţi din Adriatica. Aici a stat prizonier pentru cinci ani scriitorul Miguel de Cervantes.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite