CJ Timiş şi primăriile din Timişoara şi Dumbrăviţa bat palma pentru modernizarea drumului de legătură cu Autostrada Vestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialităţile locale şi judeţene speră să atragă fonduri de la U.E. pentru lărgirea drumului din Dumbrăviţa
Oficialităţile locale şi judeţene speră să atragă fonduri de la U.E. pentru lărgirea drumului din Dumbrăviţa

Consiliul Judeţean Timiş se convoacă în şedinţă extraordinară, marţi dimineaţa, având pe ordinea de zi acordul de Parteneriat între CJT şi Primăriile Timişoara şi Dumbrăviţa, pentru realizarea în comun a drumului de legătură cu autostrada.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a propus ca investiţia pentru modernizarea drumului de legătură cu Autostrada Vestului să se facă din fonduri ale administraţiilor locale şi judeţene. Cei de la Consiliul Judeţean Timiş propun însă un parteneriat în care, alături de Primăriile Timişoara şi Dumbrăviţa, să fie atrase fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Aşa se face că astăzi, Consiliul Judeţean Timiş se convoacă în şedinţă extraordinară, în Sala Multifuncţională a Palatului Administrativ. 

Principalele puncte de pe Ordinea de zi a şedinţei este “aprobarea încheierii Acordului de Parteneriat între Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Timiş (Lider de Parteneriat – Partener 1), Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Dumbrăviţa (Partener 2) şi  Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Timişoara (Partener 3) pentru realizarea în comun a proiectului „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului (Km. 2+275) Sens giratoriu-Centura Timişoara,  Sens giratoriu- Autostrada A1 (Km. 12 + 975)”, în vederea accesării fondurilor nerambusabile alocate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regional.

Al doilea proiect de hotărâre priveşte aprobarea promovării proiectului “Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului (Km. 2+725) Sens giratoriu-Centura Timişoara, Sens giratoriu- Autostrada A1 (Km. 12 + 975)” şi a documentaţiilor tehnico-economice aferente acestuia, în vederea accesării fondurilor nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regional”.

În calea implementării acestui proiect de infrastructură ar putea sta un alt proiect pe fonduri de la U.E.: Linia de troleibuz între Timişoara şi Dumbrăviţa. În mod normal, stâlpii montaţi nu pot fi mutaţi timp de cinci ani, însă, se pare că există totuşi o portiţă.  
 

Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, i-a cerut primarului Timişoarei să facă demersurile pentru a muta stâlpii de troleibuz, fără a schimba destinaţia proiectului iniţial, în vederea lărgirii drumului la patru benzi.

Nicolae Robu se temea însă că dacă se aşteaptă finanţare de la U.E., pentru acest proiect, este posibil să ne prindă anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, fără un drum modern care să facă legătura cu Autostrada Vestului.

Un al trelea proiect de pe ordinea de zi se referă la “aprobarea modificarii Hotărârii Consiliului Judetean Timis nr. 226/28.10.2016 şi a Hotărârii Consiliului Judetean Timis nr. 99/26.04.2017 privind promovarea proiectului Modernizare drum judeţean DJ693 pentru interconectare la A1 (AR) şi pod peste Mureş la Pecica Arad, (L=57 Km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite