Cinema Victoria are proiect. Sala de spectacole cu 200 de locuri pretabilă pentru proiecţii de filme, teatru şi concert

Cinema Victoria are proiect. Sala de spectacole cu 200 de
locuri pretabilă pentru proiecţii de filme, teatru şi concert

Proiect Cinema Victoria  FOTO Facebook/Dan Diaconu

Cinema Victoria, unul dintre fostele cinematografe RADEF intrate în posesia primăriei, va fi modernizat. În aproximativ o lună s-ar putea lansa licitaţia de construcţie.

După Cinema Studio, care se va transforma în cinemateca de artă a oraşului, în urma implicării Ambasadei Franţei, Institutului Francez şi a societăţii Grupama, împreună cu asociaţiile de profil, vin veşti bune şi despre o altă sală recuperată de la RAEDF. Cinema Victoria din cartierul Elisabetin va fi modernizat de primărie. Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici şi documentaţia de intervenţie.
 
“Noul spatiu cultural încearcă sa obţină maximum dintr-o suprafaţă destul de redusă. Vom avea o sală de spectacole cu 200 de locuri pretabilă atât pentru proiecţii cinematografice, cât şi pentru alte tipuri de evenimente (teatru, concert etc.). 
 
Scena este gândită ca extensibilă, astfel ca pentru cinema ea va avea o suprafaţă de aprox. 40/2, iar pentru alte tipuri de spectacole – 80/2.
 
O zona de culise este gândită în spatele scenei, iar spaţiul va mai conţine o zonă expoziţională şi o cafenea. Dotările propuse sunt de ultimă oră. 
 
Următoarea faza înseamnă predarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, în aproximativ o lună, pentru a putea lansa licitaţia de construcţie”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.
 

Cinematograful Victoria de pe strada Ciprian Porumbescu (din zona Bălcescu) a devenit depozit, plin de mizerie. După închiderea cinematografului, RADEF a închiriat spaţiul din faţă pentru amenajarea unui centru medical.
 

Aici a funcţionat laboratorul de analize a Centrului medical Dr.Golea. S-au realizat, prin compartimentare, numeroase camere şi încăperi, atât la nivelul demisolului cât şi etaj. 
 
Citeşte şi:

FOTO Proiecţii de filme pe acoperiş. A fost prezentat proiectul futurist pentru Cinema Studio. “O adevărată bijuterie în plin centrul oraşului”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: