Evenimentul a devenit deja o tradiţie la Timişoara, aceasta fiind cea de-a patra ediţie care se desfăşoară la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Tot aici s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la o proiecţie Caravana Metropolis, 3000 de oameni au venit într-o singură seară la film în aer liber.

6 filme de autor vor fi proiectate de marţi până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile şi vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar şi BAFTA.

Preţul biletelor este 10 lei bilet întreg şi 5 lei pentru elevi şi studenţi şi se pot achiziţiona în avans de pe site-ul www.eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/caravana-metropolis-timisoara-2016) sau din locaţie pe durata evenimentului.

Iată cele 6 filme care vor fi proiectate la Timişoara:

1. Marţi, 19 iulie:

MUSTANG (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan - Filmul a fost nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin şi a avut premiera la Cannes în 2015, în secţiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

Sinopsis: Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale şi cele patru surori ale sale se întorc de la şcoală, jucându-se cu un grup de băieţi. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecinţe neprevăzute. Progresiv, părinţii lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activităţile şcolare şi căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorinţa de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor.

2. Miercuri, 20 iulie:

DINCOLO DE CALEA FERATĂ  (România), r. Cătălin Mitulescu, cu Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Menţiune specială a juriului Karlovy Vary IFF. 

Sinopsis: Radu se întoarce din Italia după o absenţă de un an şi îşi găseşte soţia total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanţa a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toţi prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicând noaptea nu a fost atât de lungă.

3. Joi, 21 iulie:

DANEZA/ THE DANISH GIRL (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander  în rolurile principale - Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur şi la 5 premii BAFTA.

Sinopsis: Este anul 1910, iar pictoriţa Gerda Gottlieb aşteaptă un model. Acesta întârzie să apară, aşa că Gerda îl roagă pe soţul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu ştie că acest eveniment minor le va schimba vieţile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operaţie de schimbare a sexului.

4. Vineri, 22  iulie:

FIUL LUI SAUL/ SON OF SAUL (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

Sinopsis: Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

5Sâmbătă, 23 iulie:

AMY (UK), r. Asif Kapadia – Câştigător al Premiilor Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

Sinopsis: Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului - a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

6. Duminică, 24 iulie:

STRADA CLOVERFIELD 10 (SUA), r. Dan Trachtenberg, cu Mary Elizabeth Winstead, John Goodman.

Sinopsis: Michelle lasă totul în urmă - casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe şosea, se trezeşte într-un buncăr subteran unde Howard (John Goodman) o informează că a supravieţuit unui atac chimic, şi că singurii alţi supravieţuitori sunt el şi acolitul său, Emmett (John Gallagher Jr.). Totuşi, Howard este doar excentric sau nebun? Este un salvator sau un agresor?

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, Sprijinim candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, proiect realizat cu sprijinul CNC,  Sponsor AXN, Membru Europa Cinemas.