Cine verifică modul în care sunt „sparţi” banii daţi primarilor prin PNDL. Răspunsul ministrului Dezvoltării

Cine verifică modul în care sunt „sparţi” banii daţi primarilor prin PNDL. Răspunsul ministrului Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării şi al Administraţiei Publice Locale, Daniel Suciu

Ministrul Dezvoltării şi al Administraţiei Publice Locale, Daniel Vasile Suciu, a fost prezent miercuri, 22 mai, la Timişoara, unde a vorbit, din nou, despre succesul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Ministrul a fost întrebat

Prezent l Timişoara pentru o vizită de lucru, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a ridicat în slăvi Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) despre care a spus că „a schimbat faţa multor comunităţi”. Suciu a mai declarat că prin PNDL sunt deschise în momentul de faţă în România peste 13.000 de investiţii.

„Dacă e să ne referim la judeţul Timiş cred că niciodată acest judeţ nu a beneficiat de mai mulţi bani şi mai multe investiţii aşa cum a beneficiat prin PNDL. Avem în cele două etape, începând cu 2013, investiţii de peste 1,3 miliarde de lei. Faceţi un calcul, noi l-am făcut, investiţiile în acest judeţ susţinute de către Guvernul PSD – ALDE decât investiţiile pe care alte guvernări le-au alocat acestui judeţ”, a declarat Suciu.

Întrebat dacă ministerul poate interveni în cazul în care un primar solicită bani pentru modernizarea unei şcoli fără copii, spre exemplu, ministrul a spus că oportunitatea unei investiţii nu o decide ministerul, ci autorităţile locale. În privinţa modului în care este verificată cheltuirea banilor alocaţi prin PNDL,în condiţiile în care au fost prezentate cazuri de lucrări realizate la preţuri supraevaluate, ministrul a declarat: „Ministerul finanţează ceea ce ne solicită beneficiarii, dar tot ce înseamnă achiziţii publice le fac autorităţile locale. În schimb, Corpul de Control al Ministerului, Inspectoratul de Stat în Construcţii pot oricând, şi am şi făcut astfel de demersuri, pot verifica, doar că pe partea de achiziţii noi nu putem verifica procedurile de achiziţie. Acest lucru îl face ANAP. Oricum, la urcarea pe SICAP a oricărei licitaţii aceasta este verificată, dar oportunitatea şi toate procedurile de licitaţii le stabilesc beneficiarii, adică autorităţile locale”. Daniel Suciu a mai declarat că alocarea banilor nu se face în funcţie de apartenenţa politică a primarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: