Cine este partenera româncă a celebrului astronaut Buzz Aldrin. Cei doi au fost primiţi de preşedintele SUA la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astronautul Buzz Aldrin (89 de ani) şi-a făcut apariţia la Casă Albă, la invitaţia lui Donald Trump, alături de partenerea de viaţă, Anca Faur (60 de ani).

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Amstrong, coechipierul său, care a păşit pe Lună. A fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfăşurat între 16 şi 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong. Buzz Aldrin are 89 de ani .

Zilele trecute s-au aniversat 50 de ani de la aselenizare. Buzz Aldrin a fost invitat la Casa Albă pe 20 iulie 2019, de preşedintele SUA, Donald Trump. Alături de Buzz s-a aflat şi partenera de viaţă a astronautului, românca Anca Faur.

Jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur. 

„E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.... Anca Faur (60 ani) a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil...”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Anca Faur este originară din Deva. A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983.

Imagine indisponibilă

Aldrin Buzz păşeşte pe Lună FOTO Wikipedia.org
 

Citeşte şi:

50 de ani de la prima aselenizare din istorie. Dumitru Prunariu: „În cinci ani, va pleca pe Lună un echipaj format dintr-un bărbat şi o femeie“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite