Cine a fost Tamaş Schiffbeck, procurorul DNA care s-a sinucis aruncându-se din biroul său de la DNA Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamaş Schiffbeck, în timpul unor percheziţii la clanurile de romi realizate în colaborare cu autorităţile germane
Tamaş Schiffbeck, în timpul unor percheziţii la clanurile de romi realizate în colaborare cu autorităţile germane

Moartea fostului şef al DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, care, cel mai probabil, s-a sinucis aruncându-se de la etajul şase al sediului DNA Timişoara, a produs o undă de şoc în Timişoara.

GALERIE FOTO

Fost şef al DNA Timişoara până în anul 2015, Tamaş Shiffbeck (49 de ani) a rămas procuror în cadrul DNA Timişoara până vineri dimineaţa, când a murit după ce s-a aruncat în gol de la geamul biroului său aflat la etajul şase al clădirii în care funcţionează DNA Timişoara. Shiffbeck şi-a început activitatea la Parchetul Judecătoriei Timişoara, ajungând ulterior prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

De la PJ Timişoara, Tamaş Shiffbeck a ajuns la Parchetul Tribunalului Timiş, unde a fost şef al Secţiei de Urmărire Penală. De la PT Timiş, procurorul a avansat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, unde a ocupat funcţia de procuror – inspector. Ulterior, Shiffbeck a ajuns la DIICOT, de unde a fost transferat la DNA, unde a ocupat timp de mai mulţi ani funcţia de şef al Serviciului Teritorial Timişoara. În calitate de procuror, Shiffbeck a participat la mai multe anchete, una dintre ele, realizată în colaborare cu autorităţile germane vizând clanurile de romi din Timişoara.  

Numele lui Tamaş Shiffbeck apare şi în dosarul instrumentat de structura centrală a DNA care vizează vânzarea ilegală a mai multor locuinţe din Timişoara către „persoane influente” din Timişoara. Tamaş Shiffbeck a fost unul dintre cei care a cumpărat o locuinţă în baza legii 112, existând date potrivit cărora  locuinţa a fost cumpărată ilegal. Până la decesul procurorului nu au existat date că el sau alţi beneficiari ai unor vânzări de locuinţe în baza legii 112 ar fi puşi sub acuzare în dosar.

DNA a transmis printr-un mesaj de condoleanţe că Tamaş Schiffbeck nu era vizat de vreo anchetă penală. Într-un interviu pentru „Adevărul” pe tema achiziţiei locuinţei în baza legii 112, fostul şef al DNA Timişoara a declarat că în momentul în care a cumpărat apartamentul de la primărie nu şi-a pus problema că ar fi ceva în neregulă. „Am acţionat ca un cetăţean oarecare. Nu mi-am pus niciun moment problema că ar fi ceva ilegal. Dacă se constată că a fost ceva ilegal, o să mă apăr şi o să mă supun legii”, declara Shiffbeck în 2015 pentru „Adevărul”. Surse judiciare au declarat că depresia suferită de fostul şef al DNA a fost cauzată de suferinţa soţiei sale, care este grav bolnavă. Tamaş Schiffbeck avea două fete, una dintre ele minoră, iar alta studentă. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite