Cine sunt austriecii care se vor ocupa de curăţenia Timişoarei în următorii patru ani

Cine sunt austriecii care se vor ocupa de curăţenia Timişoarei în următorii patru ani

FOTO Facebook/Brantner Group

Primăria Timişoara a semnat contractul cu firma austriacă Brantner Servicii Ecologice, care se va ocupa de curăţenie în următorii patru ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Timişoara va plăti companiei Brantner Servicii Ecologice (din grupul austriac Brantner Group), care îşi are sediul din România în Cluj-Napoca, 86,61 milioane de lei (aproximativ 18,2 milioane de euro), pe patru ani.
 
Cei de la Brantner au la dispoziţie 90 de zile să se organizeze în Timişoara şi să înceapă lucrul. Compania va angaja 296 oameni în Timişoara, dintre care patru pe conducere şi zona administrativă, şapte pe monitorizare şi control şi 285 de muncitori. 
 
“Suntem fericiţi că am semnat acest contract. Suntem o companie serioasă şi vrem să începe o parte din lucrări înainte de Paşte. Acum deschidem un punct de lucru, avem nevoie de autorizaţie de mediu, sunt nişte termene legale, am comandat deja şi utilajele. Dacă înainte de Paşte avem 50-60 de oameni vom incepe să lucrăm. Utilajele comandate sunt în valoare de 1,2 milioane de euro, într-o primă fază. Vom stabili programul împreună cu Primăria”, a spus David Zeininger, administrator la Brantner România. 
 
 
Conform caietului de sarcini, Brantner Servicii Ecologice se va ocupa de măturatul străzilor, trotuarelor, aleilor, parcărilor publice, staţiile mijloacelor de transport în comun, pasajelor, subpasajelor, podurilor. De asemenea, se va mătura în zona pietonală, în centrul oraşului, cât şi pe pistele de biciclete. Brantner se va ocupa şi de golirea coşurilor stradale. Utilajele folosite de autrieci vor avea sistem GPS, pentru un control mai bun. 

„Am trecut printr-o perioadă grea, în care nu am avut operator pentru salubrizare stradală, întrucât nu am avut nicio ofertă eligibilă la prima licitaţie. Pe de altă parte s-a schimbat sistemul în ce însemană salubrizarea legată de gunoiul casnic, menajer, care a trecut din jurisdicţia primăriei în jurisdicţia asociaţiei ADID. La a doua licitaţie am avut succes, licitaţia s-a încheiat cu bine. Timişoara o să fie un oraş foarte curat. Am făcut această promisiune timişorenilor. Voi avea grijă să devină realitate. Am încredere în firma Brantner Servicii Ecologice”, a declarat primarul Nicolae Robu.
 
Grupul Brantner a fost înfiinţat în Austria, în anul 1936, de familia Brantner. În acest moment are în jur de 2.500 de angajaţi în toată lumea. Brantner Group desfăşoară activităţi în Austria, Germania, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia şi România, în ţara noastră ajungând în anul 2004.
 
Brantner Servicii Ecologice se ocupă de curăţenie în Cluj-Napoca, Dej, Reşiţa, Sibiu, Drobeta Turnu Severin şi Piatra Neamţ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: