Cele mai trăsnite idei care au fost transformate în afaceri de succes în Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantofii timişorenilor sunt trataţi cu cele mai performante produse de curăţat
Pantofii timişorenilor sunt trataţi cu cele mai performante produse de curăţat

Au profitat de ingeniozitate şi şi-au deschis firme care au priză la clienţii din Vest. Pantofii, animalele deosebite şi chiar ceaiurile au fost lucrurile pe care câţiva români din Vest au clădit afaceri cu perspectivă.

Răzvan Boerean, de 31 de ani, şi prietenul său Bogdan Martin, de 25 de ani, au deschis, la începutul lunii octombrie, un serviciu cu preluare şi livrare la domiciliul clientului, specializat în a face pantofii ca noi. Clienţii dau un telefon sau trimit un mail şi anunţă ora la care vor să fie preluaţi şi înapoiaţi pantofii. „Noi ne-am gândit că va fi o afacere locală, dar a început lumea să ne sune de la Bucureşti, de la Iaşi pentru comenzi”, a spus Răzvan Boerean. Pantofi curaţi este o idee unică în ţară şi tocmai de aceea tinerii sunt încrezători în succesul ideii lor. „Ne gândim să ne extindem. Se va merge în sistem de franciză”, a spus Bogdan Martin. Tarifele pentru curăţare pornesc de la 5 lei şi ajung la 25 de lei şi taxa de transport este de 10 lei. În cazul în care timişorenii vor să cureţe cel puţin cinci perechi, transportul acestora este gratuit.

Cel mai tânăr pantofar din Arad, Ştefan Filipaş, a iniţiat programul „rabla la pantofi”.



„Pantofii vechi pe care o să-i primesc de la clienţi o să-i repar şi o să-i donez săracilor”, a spus tânărul. Prin noul program „Rabla”, arădenii pot cumpăra încălţăminte nouă cu 50 la sută reducere, dacă renunţă la pantofii lor vechi.

Dau vacile pe struţi şi bizoni

Hunedoreanul Liviu Bădilă a renunţat la creşterea bovinelor pentru a înfiinţa o mini-fermă de struţi. „Numai dacă ne gândim că un struţ femelă este fertilă timp de 30 de ani şi ne dăm seama de avantaje”, spune întreprinzătorul. De la şapte struţi maturi, Liviu Bădilă a obţinut şi vândut în acest an nu mai puţin de 40 de pui. Profitul obţinut depăşeşte 5.000 de euro.



„Am clienţi doar de pe piaţa internă, cerea fiind extrem de mare şi în această perioadă. Sunt un furnizor de pui de struţi pentru alţi crescători”, spune hunedoreanul. Circa 20 de bizoni americani, care costă între 3.000 şi 6.000 de euro bucata, sunt crescuţi pe pământ românesc, la Şinteu, în judeţul Bihor.
Ferma este prima de acest gen din ţară şi omul de afaceri austriac Christian Friedl (foto jos) ţine bizonii pentru că sunt animale deosebite dar şi pentru „carnea lor de lux”. „Ferma aceasta reprezintă doar primul pas. Următorul pas este să aduc şi alte animale pentru vânătoare, cum ar fi cerbii”, a spus Friedl. 



Camelia Duca (foto), are 52 de ani, şi a crescut în mediul cultural, aşa că şi-a deschis o ceainărie unde au loc evenimente culturale. „În toate marile oraşe există o astfel de locaţie. M-am gândit că şi reşiţenii ar merita un loc special unde să se poată întâlni cu cartea“, spune reşiţeanca.



Ceaiuri  cu arome exotice

Ceaiurile sunt aduse din Germania, iar preţul unei ceşti de ceai este de 3,30 lei. „Fiecare are mod special de preparare“, a mai spus Camelia Duca.

Investiţii care garantează succesul


Pentru a porni o afacere nu este suficientă o simplă idee, fie ea şi genială. Aceasta nu asigură decât unicitatea activităţii firmei şi eventual o nişă de clienţi. Capitalul este extrem de important pentru un start bun în lumea afacerilor. Cei doi tineri care s-au decis să cureţe bine pantofii  timişorenilor au investit aproximativ 5.000 de euro în firma lor.



Banii i-au folosit pentru spaţiul unde lucrează, pentru angajaţi, pentru produsele de curăţare perfomante şi nu în ultimul rând pentru pagina web care le aduce acum clienţi din toate colţurile ţării. „Dacă merge la Timişoara, la Bucureşti va fi boom”, a spus  Bogdan Martin, unul dintre asociaţi. Ferma de bizoni, deschisă în luna mai la Şinteu, este prima de acest gen din ţară şi reprezintă o investiţie de 400.000 de euro, din partea omului de afaceri austriac Christian Friedl, care crede în potenţialul turistic al zonei. „Cu cinci ani în urmă am fost la vânătoare de urşi, la Braşov. Atunci m-am îndrăgostit de acestă ţară”, spune Friedl.

Ştefan Filipaş face reduceri consistente clienţilor săi
Liviu Bădilă câştigă bani frumoşi de pe urma struţilor
Ferma de bizoni l-a costat  pe austriac 400.000 de euro
Christian Friedl
Camelia Duca oferă reşiţenilor ceaiuri din Orient
Idei ingenioase
Idei ingenioase
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite