Peste 80 de km de autostradă, deschişi până la finalul anului. Noile tronsoane pe care se va circula până de Crăciun

Peste 80 de km de autostradă, deschişi până la finalul anului. Noile tronsoane pe care se va circula până de Crăciun

Ministrul Transporturilor a declarat că mai multe tronsoane de autostradă trebuie deschise până la finalul anului FOTO Arhivă

Prezent la Timişoara pentru semnarea unui protocol între CFR şi Primăria Timişoara, ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat câţi kilometri de autrostradă vor fi deschişi până la finalul lui 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Transporturilor a declarat, vineri, la Timişoara, că toate tronsoanele de autostradă aflate într-un stadiu cuprins între 80 şi 97 la sută vor fi deschise circulaţiei până la finalul acestui an. Lucian Bode a declarat că un tronson de până în 10 km pe care se va putea circula în luna august este o porţiune din centura de ocolire a Bacăului, şosea realizată în regim de autrostradă.

Lucian Bode a mai adăugat că tot în 2020 vor fi inaugurate două tronsoane cu o lungime totală de 41 de km din Sebeş-Turda, un tronson de 25 de km din Autostrada Transilvania, dar şi tronsonul de 10 km Râşnov-Cristian. Potrivit calculelor făcute de „Adevărul” pe baza cifrelor puse la dispoziţie de ministrul Transporturilor, până la finalul anului ar trebui inauguraţi cel puţin 80 de km de autostradă.

„Nu vreau să cred că antreprenorii de pe Sebeş-Turda nu vor finaliza (n.r. până la sfârşitul anului). Şi ieri am avut ore şi ore de discuţii. Sunt multe chestiuni care ţin de finalizare, nu doar de mobilizare în teren. Sunt multe elemente pe care noi vrem să le asigurăm astfel încât la stadiul fizic de peste 90 la sută să poţi da în trafic”, a declarat Lucian Bode, la Timişoara. Ministrul Transporturilor a mai spus că până la finalul anului 2020 România are la dispoziţie pentru mari proiecte de infrastructură 6,9 miliarde de euro fonduri europene.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: