Cel mai puternic club englezesc de rugby, Saracens Londra, intră în parteneriat cu RCM Timişoara

Cel mai puternic club
englezesc de rugby, Saracens Londra, intră în parteneriat cu RCM
Timişoara

Reprezentantii clubului englez au negociat detaliile acordului. Foto: Seba Tataru

RCM Timişoara a trecut într-o altă eră a dezvoltării odată cu ajungerea la un acord cu cel mai puternic club englezesc de rugby. Iniţiativa va aduce la Timişoara toate cunoştinţele organizaţiei englezeşti, se va lucra la organizare, la metode de antrenament, la calitatea jocului prestat.Vorbim de un parteneriat care, cu siguranţă, va face invidioase toate cluburile din această parte a Europei!

RCM Timişoara va putea profita din plin de experienţa şi know-how-ul celui mai puternic club englez de rugby. Reprezentanţii Saracens Londra s-au aflat luni şi marţi la Timişoara şi au anunţat că echipa bănăţeană a fost aleasă pentru a fi partenerul lor din România.

„În urma discuţiilor purtate între club şi Saracens a fos stabilit un acord. S-au pus la punct direcţiile de colaborare. Timişoara rugbistică păşeşte într-o nouă eră, Saracens a ajuns la Timisoara”, a declarat Duşan Filipaş, vicepreşedintele RCM.

Noul partener al timişorenilor ocupă primul loc în campionatul din Angla, avâmnd peste o sută de ani de istorie în spate. Echipa este cunoscută şi pentru faptul că deţine Recordul mondial de spectatori la un  meci de campionat, de 83000 de spectatori.

„Am stabilit doar liniile directoare, nu am întocmit deocamdată nici un contract. În primul rând, va avea loc un transfer de know-how, sportiv şi administrativ, clubul englez ne va susţine toate programele legate de know-how. Alte avantaje nu pot fi cuantificate, este vorba de imagine, de expunere, de oportunităţi. Noua întelegere ne obligă să fim mai performanţi, mai profesionişti. Standardul intern al clubului a fost ridicat odată cu această colaborare”, a mai spus Filipaş.

Noi avem o viziune de viitor pentru ceea ce va însemna rugby-ul, la modul cum acesta trebuie să crească în următzorii 10 ani. Eforturile noastre au mai multe scopuri, ne propunem includerea în rugby-ului ca sport acceptat la olimpiadă. Noi avem multe de oferit, un tată care vine la rugby cu copilul său va căuta respect, ceea ce nu găseşte neapărat la alte sporturi, aceasta creează o mare ooportunitate pentru rugby. Noi căutăm destinaţii unde să facem parteneriate. Am ajuns în Rusia, în Brazilia, avem relaţii cu Malaezia, avem echipă în Abu Dhabi. Va urma SUA, Kenia, Tonga. Ne uităm, de asemenea, la ţări cu tradiţie, de aceea suntem în România. Îmi aduc aminte de România în Africa de Sud, la modul cum a jucat la campionatul mondial atunci. Aici au fost produşi jucători  talentaţi”, a declarat Edward Griffits, directorul executiv al clubului englezesc.
„Vedem progresul realizat la Timişoara în ultimi 5 ani. Am descoperit aici un club cu viziune şi ambiţie. Ce putem noi crea este un parteneriat între Saracens şi RCM. Cred că elementul cheie al parteneriatului este să împarţi tot ce ai mai bun, trebuie să fie o relaţie de tipul win-win. Avem câţiva dintre cei mai buni antrenori, personal medical de top, ei vor lucra cu colegii lor de aici. Vor fi videoconferinţe, cele două părţi pot împărtăşi opinii. E bine pentru jucători, există oportunităţi ca aceştia să obţină experienţă, va fi valabil în ambele direcţii. Cel mai important este că noi am ales România  pt moştenirea istorică, aici se joacă rugby de 100 de ani, dar şi pentru viziunea de viitor a cluburilor de aici, a Federaţiei de specialitate”, a mai spus Griffiths.

Şeful englezilor garantează că ei nu lucrează pe principiul unei puteri coloniale: „Nu venim aici să spunem - schimbaţi culorile, schimbaţi sigla. Nu vrem suporterii de la Timişoara să creadă că au ei au pierdut clubul prin această înţelegere, ci că au câştigat din parteneriat. În zece ani vrem Timişoara să joace de la egal la egal în Challenge Cup, în Heineken Cup, iar România în Six Nations”.

„Nu ne fură nimeni identitatea, trecutul, avem nevoie de experienţa lor, de o construcţie solidă, ce să dureze 100 de ani. Acem planuri pe termen scurt, mediu şi lung. Noi, ca şi club, nu vrem să fim o apariţie meteorică, noi vrem să scriem istorie aici”, a mai spus Duşan Filipaş. El a anunţat că acordul scris va fi semnat  destul de curând, dar că de săptămâna viitoare se va lucra deja în cadrul parteneriatului.

Saracens deţine o reţea de cluburi şi şcoli în Angla cu care colaborează. Este vorba de 34 de cluburi, plus 40 de şcoli. „Le furnizăm antrenori, motivare, suntem bucuroşi să împărţim acest sistem cu Timişoara”, mai spune Griffiths.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: