Cei mai „exotici“ imigranţi prinşi la graniţă. Cum au încercat opt cubanezi să ajungă din Serbia în Spania, prin România

Cei mai „exotici“ imigranţi prinşi la graniţă. Cum au încercat opt cubanezi să ajungă din Serbia în Spania, prin România

FOTO Arhivă

Poliţiştii de frontieră din Timiş au făcut o descoperire ciudată în dimineaţa de Crăciun. Obişnuiţi cu imigranţi din Orientul Mijlociu, frontieriştii din Timiş au depistat un grup de cubanezi.

Opt cetăţeni cubanezi au fost opriţi în dimineaţa primei zile de Crăciun încercând să intre ilegal în România. Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei opt cetăţeni au fost depistaţi în dimineaţa de Crăciun, în jurul orei 8.00, când încercau să treacă din Seriba în România pe „fâşia verde”.

„În data de 25.12.2018, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Teremia Mare, opt persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Cuba, cinci bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România întrucât intenţionau să ajungă în Spania. Totodată, aceştia au mai precizat că din Belgrad până la frontiera cu România s-au deplasat cu diferite mijloace de transport în comun”, au mai arătat poliţiştii de frontieră.

În cazul celor opt cubanezi a fost deschis un dosar de trecere ilegală a frontierei. Cele opt persoane au fost returnate autorităţilor sârbe în baza acordului dintre cele două ţări.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: