Cea mai mare expoziţie Rembrandt în România se va deschide la Muzeul de Artă Timişoara

Cea mai mare expoziţie Rembrandt în România se va deschide la Muzeul de Artă Timişoara

Tabloul Danae, după restaurare Foto: wikipedia.org

Expoziţia „Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii” va fi prezentă în acest an pe simezele Muzeului de Artă Timişoara. Publicul va putea admira peste 250 de gravuri originale obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru din Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timişoara va semna, miercuri, la Palatul Baroc, protocolul privind itinerarea expoziţiei la Timişoara cu reprezentantul daţinătorului acestei colecţii, Thomas Emmerling de la Euro Art Luxembourg. Tot atunci se va anunţa şi data la care va avea loc expoziţia de la Timişoara.
 
Gravurile originale au fost obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru, restaurate şi prelucrate de Amand Durand între anii 1865-1867, la solicitarea Bibliotecii Naţionale Franceze.
 
Aşa după cum declară serviciul de presă al colecţionarului, este vorba despre cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt van Rijn în România. Pe simezele Muzeului de Artă Timişoara se vor afla 273 de gravuri din  totalul de 286 realizate de maestrul olandez de-a lungul vieţii sale. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările