Ce se află în spatele protestelor, în viziunea revoluţionarului care a citit Proclamaţia Timişoarei, în 1989: „Bătălia se dă între serviciile secrete”

Ce se află în spatele protestelor, în viziunea revoluţionarului care a citit Proclamaţia Timişoarei, în 1989: „Bătălia se dă între serviciile secrete”

Revoluţionarul Lorin Fortuna

Lorin Fortuna, unul dintre personajele centrale ale Revoluţiei din Decembrie 1989, de la Timişoara, susţine că „serviciile” se află în spatele mişcărilor stradale din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lorin Fortuna, primul om care a urcat în balconul Operei, pe 20 decembrie 1989, şi a citit Proclamaţia 
Timişoarei ca oraş liber de totalitarism, nu a fost lăsat să ia cuvântul de către liderii manifestanţilor din Piaţa Victoriei. Fortuna nu a stat mult pe gânduri, a luat o portavoce şi şi-a făcut propriul miting, citind revendicările asociaţiei de revoluţionari „Victoria”. 
 
Lorin Fortuna a spus, printre altele, că ceea ce se întâmplă acum în ţară este „un conflict între agenturi”. 
 
„Sunt agenţi infiltraţi printre manifestanţi. Bătălia se dă între serviciile secrete. Între partea de SRI al lui Iohannis, condus de Hellwig, şi partea de SRI, cea veche, a generalul Coldea, aliat cu agentura lui Gabriel Oprea. Ei se bat. Interpuşii sunt în piaţă alături de manifestanţi şi îi păcălesc. Miza este controlul asupra serviciilor secrete. Mai există şi un interes al unor degradaţi să preia puterea în stat. Noi sprijinim aripa pro-Iohannis, adică răul mai mic, împotriva <coldiştilor>”, a declarat Lorin Fortuna, unul din personajele centrale ale Revoluţiei din Decembrie 1989, de la Timişoara. 
 
Lorin Fortuna a înfiinţat, pe 20 decembrie, Frontul Democratic Român, în balconul Operei. Era omul care i-a luat locul prim-secretarului Radu Bălan, la conducerea judeţului şi devenit personajul numărul unu în Timiş până pe 21 ianuarie 1990.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: