Cazul lui Ino Ardelean, un jurnalist bătut, a rămas încă nerezolvat la nouă ani după agresiune UPDATE

Cazul lui Ino Ardelean, un jurnalist bătut, a rămas încă nerezolvat la nouă ani după agresiune UPDATE

FOTO: Arhivă

Jurnalistul Dan Bucura bătut miercuri seara în scara blocului nu este primul caz de acest fel. Ino Ardelean este un jurnalist de investigaţie timişorean care, în seara zilei de 3 decembrie 2003, a fost atacat în stradă şi bătut, într-o zonă centrală a oraşului de pe Bega. Agresorii au rămas necunoscuţi până astăzi.

Ino Ardelean a lucrat pentru ziarul „Prima oră", după care s-a mutat la ediţia de Vest a ziarului Evenimentul Zilei. După ce a fost bătut în stradă, s-au vehiculat multe nume ale celor care ar fi fost de vină, iar printre cei vizaţi au fost şi politicieni locali. Până în prezent, însă, nu s-a aflat numele agresorilor.

Iosif Costinaş este un alt nume important al presei din Timişoara. Jurnalistul a dispărut în luna iunie a anului 2002, iar trupul său neînsufleţit a fost descoperit într-o pădure din Timiş, peste un an. Moartea lui a fost considerată sinucidere, cu toate că apropiaţii lui au avut îndoieli în ceea ce priveşte cauzele reale ale decesului. Dispariţia lui este şi în ziua de azi un mister.

Jurnalistul Ino Ardelean (foto stânga) a dat în această dimineaţă o declaraţie pentru ziarul Adevărul, în legătură cu cazul jurnalistului bătut din Bucureşti. „Este regretabil că în România se mai întâmplă aşa ceva. În toamnă se fac 9 ani de la cazul meu şi nu s-a găsit un vinovat. Părerea mea este că nu s-a căutat unde trebuie. Unii s-au agitat, dar nu s-a găsit nici până astăzi nimic. Totuşi, nu a fost un caz atât de greu, părerea mea. Poliţiştii au încercat atunci să dea vina pe un puşcăriaş, dar s-a dovedit că acesta nu avea nicio vină. Când se schimbau şefii la poliţie şi venea unul nou, fiecare zicea că e foarte aproape de rezolvarea cazului meu. Nu ştiu de ce nu s-a găsit vinovatul. Am scris mereu despre toţi, nu pot să ştiu cine ar fi putut fi. Ar fi bine ca agresorii jurnalistului de la Bucureşti să fie prinşi, nici acesta nu pare a fi un caz foarte greu de rezolvat", a declarat Ino Ardelean.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările