Cât poţi lăsa maşina la pompă după ce ai alimentat. Regula de bun-simţ pentru evitarea scandalurilor din benzinărie

Cât poţi lăsa maşina la pompă după ce ai alimentat. Regula de bun-simţ pentru evitarea scandalurilor din benzinărie

Benzinăriile sunt de multe ori scena unor conflicte între şoferi FOTO Adevărul

Una dintre cele mai frecvente dispute pe care le au şoferii în benzinării vizează intrarea la pompa de alimentare. În benzinăriile mai aglomerate din România se creează adevărate scandaluri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazurile în care şoferii care aşteaptă să alimenteze şi se enervează atunci când văd că maşina din faţa lor nu mai pleacă nu sunt puţine.

Ţinta nervilor pentru unii sunt şoferii ale căror maşini sunt ţinute la pompă, fără a şti că pompa nu poate fi folosită dacă şoferul nu a plătit combustibilul. Astfel, în condiţiile unor cozi la casele de marcat, provocate de cele mai multe ori de cei care îşi cumpără de mâncare sau alte produse din benzinării, se formează cozi şi la pompe. Din acest motiv, şoferul care a fost nevoit să aştepte să îi vină rândul la pompă, devine inutil ţinta nervilor celor care aşteaptă.

O altă situaţie este aceea în care la casele de marcat din benzinărie nu sunt cozi, dar şoferul întârzie în eliberarea pompei pentru că face cumpărături suplimentare, merge la toaletă sau bea o cafea.

Reprezentantul unei benzinării a explicat că nu există o regulă scrisă după care funcţionează alimentarea maşinilor în benzinării, totul funcţionând după regula bunului simţ. Astfel, şoferul care a alimentat trebuie să achite combustibilul cât poate de repede şi să elibereze pompa pentru următorul client, iar dacă doreşte să mai stea la cumpărături sau la cafea să parcheze într-una dintre parcările benzinăriei. O problemă o reprezintă, însă, faptul că în unele benzinării sunt prea puţine locuri de parcare pentru numărul mare de clienţi. 

citeste totul despre: