Cât costă un test pentru coronavirus. De ce este important ca numărul persoanelor care-l fac să fie cât mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşterea numărului de teste poate atrage după sine incapacitatea testării FOTO Inquam Photos/George Călin
Creşterea numărului de teste poate atrage după sine incapacitatea testării FOTO Inquam Photos/George Călin

Odată cu creşterea numărului de cazuri de infecţii cu coronavirus, România se poate confrunta cu o nouă problemă: testarea persoanelor suspecte de contaminare.

Numărul persoanelor din România care au fost infectate cu coronavirus a ajuns vineri după-amiaza la 79. Odată cu creşterea numărului de persoane infectate a crescut şi numărul persoanelor care au nevoie să fie testate. Numai la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt realizate aproximativ 100 de teste pe zi. Pentru asta, doi medici lucrează de dimineaţa până seara.

Medicul Virgil Musta a explicat pentru „Adevărul” de ce e important ca măsurile de prevenţie să fie respectate, astfel încât numărul persoanelor care ajung să aibă nevoie de testare să fie cât mai mic pentru că şi numărul testelor este limitat. Potrivit medicului Musta, pentru un singur test spitalul plăteşte aproximativ 200 de lei, iar numărul acestor teste este limitat.

„Acesta este şi motivul pentru care nu putem face teste la cerere. Noi ne-am aprovizionat, dar dacă se vor termina testele va fi o problemă în testare. Această problemă există şi în Italia. Nici o ţară mai bogată decât România nu poate face un număr nelimitat de teste”, a explicat medicul Virgil Musta, care a subliniat din nou importanţa măsurilor de prevenţie pentru limitarea răspândirii virusului. Medicul timişorean a declarat că persoanele care sunt supuse testului sunt decise de Direcţia de Sănătate Publică, în urma analizei făcute de epidemiologi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite