Cât costă să ameninţi cu moartea un poliţist. Pedeapsa primită de un membru al clanului Cârpaci acuzat de ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar penal în care un membru al clanului de romi Cârpaci a fost trimis în judecată pentru ultraj. Bărbatul a primit, în urma sentinţei finale, o amendă de 9.000 de lei.

Un membru al clanului de romi Cârpaci din Lugoj a fost condamnat definitiv la plata unei amenzi de 9.000 de lei într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată pentru ultraj. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, în data de 24 mai 2017, un echipaj de Poliţie l-a oprit pe Cârpaci, aflat la volanul unui BMW, pentru o contravenţie comisă în trafic.

Concret, şoferul a parcat neregulamentar în zona unui semafor din Lugoj, iar la plecarea de pe loc nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de Poliţie aflate în misiune. În urma acestei situaţii, echipajul de Poliţie a pornit în urmărirea BMW-ului la volanul căruia se afla Cârpaci. După ce maşina a fost oprită, poliţişti l-au anunţat pe şofer că va rămâne fără permis.

„În momentul în care inculpatului i-a fost prezentat procesul-verbal de contravenţie cu sancţiunea corelativă de reţinere a permisului de conducere, inculpatul a pornit maşina şi a rulat aproximativ 10 metri, vociferând, după care a efectuat o manevră de mers înapoi către lucrătorul de poliţie aflat pe partea carosabilă, a început să îl înjure, iar la insistenţa persoanei vătămate, privind semnarea sau nu a procesului-verbal încheiat, acesta a ameninţat lucrătorul de poliţie şi imediat după aceea a plecat cu maşina spre sensul giratoriu aflat în apropiere, unde a întors, revenind pe sensul opus şi în momentul în care a trecut din nou pe lângă lucrătorul de poliţie, a strigat pe geamul autoturismului înjurături şi ameninţarea ‹‹te omor››”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Cârpaci.

Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Lugoj, unde bărbatul care l-a ultragiat pe poliţist, şi care şi-a recunoscut fapta, cerând să fie judecat în procedură simplificată, a primit o amendă de 10.000 de lei. În apel, la Curtea de Apel Timişoara, amenda a fost redusă de la 10.000 la 9.000 de lei. „În baza art. 63 Cod penal, atrage atenţia inculpatului că în cazul neachitării cu rea credinţă în termen legal a amenzii aplicate se poate trece la înlocuirea acesteia cu pedeapsa închisorii”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite