Cartierul Iosefin din Timişoara, prezentat într-o expoziţie foto în cartierul-frate Josefstadt din Viena

Cartierul Iosefin din Timişoara, prezentat într-o expoziţie foto în cartierul-frate Josefstadt din Viena

Simina Ivan, solista Operei din Viena, alături de Ilie Sârbu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Patrimoniul Timişoarei

Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a sărbătorit cinci ani de activitate printr-o expoziţie organizată la Viena.

Vernisajul expoziţiei ”Josefstadt-Iosefin”, organizat de Primăria Sectorului 8, Josefstadt din Viena la invitaţia a coincis cu împlinirea a cinci ani de activitate neîntreruptă a Asociaţiei Salvaţi Patrimoniul Timişoarei. 
 
Expoziţia foto a prezentat cartierului Iosefin din Timişoara, nici înfrumuseţat, nici prezentat într-o lumină sumbră, iar un mare succes au avut imaginile cu Iosefinul din perioada interbelică. 
 
“Întâlnirea a fost o adevărată chemare la socializare despre Timişoara şi Banat a celor prezenţi legati de legături trainice de regiunea noastră. Am fost plăcuţi surprinşi de ospitalitatea doamnei primar Veronika Mickel Göttfert de bucuria cu care am fost prezentaţi unor oameni dornici să sprijine Timişoara şi Banatul. Alături de noi a fost prezent domnul Adrian Adam, secretarul Ambasadei Române la Viena. Fostul ambasador al Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger a fost interesat de activitatea noastră şi ne-a promis susţinere în demersurile noastre. Proiectul a fost susţinut şi de Johann Dama, preşedintele Asociaţiei Şvabilor Bănăţeni din Austria şi domnul Lucas Vosicky, secretarul general al Asociaţiei Austria-România”, a spus Ilie Sârbu, preşedintele Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.
 
 
Surpriza serii a venit din partea Siminei Ivan, solistă la Opera de Stat din Viena şi prietenă a Asociaţiei Culturale Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, care a prezentat un moment artistic.
 
“Simina Ivan a fost inima proeictului ”Josefstadt-Iosefin”, fără implicarea sa în realizarea expoziţiei nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa am constatat de câtă apreciere şi trecere are doamna Simina Ivan în capitala Austriei”, a mai spus Ilie Sârbu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările