Carnea de Paşti a timişorenilor era plină de păr, mucegai şi excremente

Carnea de Paşti
a timişorenilor era plină de păr, mucegai şi excremente

Carnea vanduta timisorenilor de Pasti avea mari probleme

Firmele din Timişoara au fost găsite pe picior greşit de cei de la Portecţia Consumatorilor Timiş. Numărul celor găsiţi cu probleme într-o perioadă a anului când vânzările merg extrem de bine a fost foarte mare. Dintre cele 151 de unităţi verificate, au fost constatate cu abateri 119.

Un raport prezentat de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a scos la iveală câte probleme sunt în comerţul local. Inspectorii de la OPC au găsit probleme care mai de care mai interesante. De Paşti, aceştia au fost pe teren.

În 119 dintre cele 151 de locaţii unde au fost făcute verificări au fost găsite nereguli. Cele mai dese cazuri de probleme descoperite au fost comercializarea de produse cu termen de valabilitate depăşit – expirat, comercializarea de carne de miel necurăţată corespunzător, cu urme de păr, mucegai şi excremente, pentru abaterea constatată au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în sumă de 60.000 lei şi s-a  dispus măsura de oprire definitivă si retragerea din circuitul consumului uman a 128 kg carne de miel în valoare de 3449 lei. Alte abateri întâlnite în timpul controlului  au fost comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare-caracterizare, neafişarea preţului, neafişarea CUI, neafişarea orarului de funcţionare.

Una dintre problemele descoperite s-a referit la o organizaţie neguvernamentală caritabilă. Este vorba de Asociaţia „Serviciul De Ajutor Maltez În România”, Filiala Timişoara. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit aici mai multe alimente sosite ca şi ajutoare. În urma verificării produselor alimentare şi nealimentare sosite din Austria s-a constatat că aceastea aveau termen de valabilitate depăşit.  Inspectorii au dispus distrugerea alimentelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: