Picioroangele câştigătoare: campionul român la sporturile extreme a mai făcut două recorduri mondiale, la Impossibility Challanger de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Cojocnean la Berlin
Ştefan Cojocnean la Berlin

Timişoreanul Ştefan Cojocnean, multiplu campion mondial la sporturi extreme, a participat, duminică, la Berlin, la o nouă ediţie a Impossibility Challenger.

Ştefan Cojocnean, în vârstă de 44 de ani, este singurul român care a participat vreodată la Impossibility Challenger –un veritabil campionat mondial pentru amatorii de sporturi extreme şi al recordmenilor. Ediţia din 2015 a competiţiei s-a desfăşurat, duminică, la Berlin, în Germania. Ştefan Cojocnean –supranumit şi 

„Părintele picioroangelor din România” (fiind primul care a promovat aceste instrumente la noi în ţară), a câştigat titlurile de campion mondial la două probe: 100 de metri alergare pe picioare şi două mile alergare pe picioroange.

„Condiţiile meteo au fost total potrivnice. Mai mult, am aflat cu 48 de ore înainte de concurs că trebuie să alerg două mile pe picioroange, eu făcând pregătirea fizică şi psihică pentru doar o milă. Terenul era moale, a plouat şi a bătut vântul. Cu toate astea am reuşit să termin cele opt ture de teren în 15 minute 53 de secunde. În mod normal scoteam şi un timp mai bun. Îmi era teamă să nu cad, pentru că la antrenamente am căzut. Era destul de periculos. Am reuşit să bat recordul mondial şi la alergare pe picioroange viteză, 100 de metri”, a declarat Ştefan Cojocnean, care mai participat la o probă, de alergare pe picioroange bătând o minge de baschet, însă la aceasta a făcut doar un record personal.

Ştefan Cojocnean la Berlin

Ştefan Cojocnean alături de Ashrita Furman (dreapta), cel mai titrat recordmen mondial
 

Recorduri extreme la Berlin
 

La competiţia Impossibility Challenger de la Berlin s-au înscris 23 de participanţi, din Germania, India, Etiopia, Austria, Elveţia, Cehia, Scoţia şi România. 


„Am văzut multe recorduri interesante. Un tip a ridicat cu gura două persoane, o greutate de 130 de kilograme. Un bărbat din Cehia a tras un autobuz plin. Cineva a stat în cap pe capota unei maşini aflate în mers, în timpul 1,20. Unul alt participant a coborât scările pe role având 20 de ouă pe un suport de linguri. Un altul a suflat într-o trompetă timp de 3 minute şi 40 de secunde”, a mai declarat Ştefan Cojocnean.

Ştefan Cojocnean la Berlin

Un concurent din Cehia trage un autobuz
 

Timişoreanul mai avea la activ nouă recorduri mondiale. Printre ele la jucat baschet pe patine cu rotile timp de 25 de ore (2006), la kickboxing (a lovit un sac de box) timp de 17 ore (2008), alegare viteză 100 metri pe picioroange moderne sărind cu coarda (2009), 100 metri alergare viteză pe picioroange moderne, 100 metri alergare pe picioroange sărind şi coarda în acelaşi timp, 100 de metri viteză alegare cu spatele pe picioroange moderne, 100 metri viteză alergare cu rotiri de 360 pe picioroange modern (2012).

Fost campion de arte marţiale

Ştefan Cojocnean face sport de la patru ani. A început cu gimnastica, apoi a continuat cu atletismul. De la 16 ani s-a apucat de arte marţiale, respectiv kickbox şi box thailandez. După terminarea liceului, s-a angajat în cadrul Ministerului de Interne. În acest timp a câştigat titlul de campion în rândul instructorilor şi campionilor din Ministerul de Interne în Qindishu-Sanda, un stil de luptă chinezesc apropiat kickbox-ului.

image

Ştefan Cojocean a lovit sacul de box timp de 17 ore
 

A participat la un stagiu de pregătire cu trei ofiţeri chinezi, specialişti în wushu. Este certificat ca şi instructor sportiv de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact. Este campion şi vicecampion al României la kick-box full contact (1995 şi 1996), vicecampion al României la box thailandez şi campion internaţional la box thailandez.

Ce este Impossibility Challangerâ

Impossibility Challenger a fost înfiinţat de Sri Chinmoy (1931-2007), în anul 1982, iar prima ediţia a avut loc la Zurich, în Elveţia. Scopul lui a fost ca prin această competiţie internaţională să inspire oamenii să experimenteze bucuria care vine din depăşirea limitelor şi să îşi dorească să se autodepăşească. Chinmoy a fost un recodman, a făcut 100 de flotări în 1 minut şi 17 secunde, a scris 1.600 de cărţi, 200.000 de poezii, a compus 22.000 de cântece spirituale,  a creat peste 150.000 de picturi, a participat 25 de maratoane. 


Citiţi şi:


Cele 10 lucruri care îţi garantează o sănătate de fier - decalogul vieţii întocmit de românul campion mondial la sporturi extreme
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite