Campanie de donare de sânge în biserică: „Sângele este viaţă”. O acţiune similară, organizată la sediul unei companii

Campanie de donare de sânge în biserică: „Sângele este viaţă”. O acţiune similară, organizată la sediul unei companii

Unul dintre tinerii care a donat sânge la Biserica Emanuel din Timişoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara a organizat, în parteneriat cu o biserică din Timişoara, o acţiune inedită de donare de sânge. Sub sloganul „sângele este viaţă”, zeci de membri ai bisericii au donat sânge chiar în biserica din care fac parte.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara şi Biserica Baptistă „Emanuel” din Timişoara au organizat joi o campanie de donare de sânge la sediul bisericii. „Urmând învăţăturile şi modelul Domnului Isus Hristos, considerăm că responsabilitatea fiecărui creştin este să arate dragostea lui Dumnezeu semenilor lui şi să vină în sprijinul lor, atunci când au nevoi. În ultimii ani auzim din ce în ce mai des despre faptul că România este în coada clasamentelor la nivel european şi atunci când vine vorba de donarea de sânge. Mulţi dintre noi ne-am găsit în situaţia de a avea o rudă sau un prieten pentru care să ni se spună că nu există suficient sânge în sistemul sanitar, în cazul unei intervenţii chirurgicale. Ca urmare, am decis să-i invităm pe credincioşii Bisericii Emanuel şi pe toţi cei interesaţi să devină parte a acestui demers demers civic cu conotaţii spirituale. Unii au donat pentru prima dată şi s-au bucurat că au putut-o face în acest context inedit”, a declarat Radu Oprea, unul dintre pastorii bisericii „Emanuel”.

O campanie de donare de sânge similară celei de joi a fost organizată şi în 14 iunie, la Nokia, unde peste 150 de corporatişti s-au înscris pentru a dona sânge în cadrul unei campanii mai ample. „Suntem recunoscători că prin implicarea noastră putem contribui la salvarea vieţii a cât mai mulţi oameni şi încurajăm toţi timişorenii să doneze”, au arătat reprezentanţii Nokia pe pagina de Facebook companiei.

FOTO Facebook/Nokia Timişoara Careers

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: