Căldură nesigură pentru cele 80.000 de familii care se încălzesc de la Colterm

Chiar dacă societatea de termoficare a pornit căldura în Timișoara, oamenii se pot trezi oricând lăsați în frig. Din cauza datoriilor pe care Colterm le are către Petrom Gaz, furnizorul poate reduce cota de gaz oricând. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Colterm a pornit căldura în oraș cu întârziere. După negocieri dure cu reprezentanții Petrom Gaz, cota de gaz a fost majorată și s-a pornit căldura progresiv. În toată această situație s-a ajuns din cauza datoriilor pe care Colterm le are către furnizorul de gaz. „Primăria a dat un milion de lei subvenţie. Noi am accesat un credit rapid de rezervă cu garanţie banii care vin de la Guvern. Ni s-a spus că acei bani vin până în 20 octombrie. Nu aveam altă soluţie”, a explicat managerul Colterm, Aurel Matei cum a fost posibilă pornirea căldurii. 

Căldura poate fi oprită oricând

Întrebat fiind dacă există riscul ca energia termică să fie din nou sistată prin reducerea cotei de gaz, Aurel Matei nu a putut da un răspuns. „Este o întrebare la care nu pot să vă răspund acum. Sper să vină cât mai repede banii de la Guvern (n.r. 7.000.000 de lei) și să reușim să luăm creditul de 50.000.000 de lei. Să se termine odată cu toată telenovela asta”, a spus șeful Colterm. 

Află aici cât vei plăti căldura în această iarnă


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările