Câine îngropat de viu într-o criptă. „Administratorul cimitirului mi-a spus că el l-a îngropat acum două-trei zile, pentru că nu a putut scoate animalul din groapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la Sânnicolau Mare au salvat un câine care a fost îngropat într-un cavou. Acţiunea promptă a pompierilor a venit în urma plângerii unei jurnaliste din Timişoara.

Melania Cincea, jurnalistă la ziarul Timpolis din Timişoara, prezentă în cimitirul din Sânnicolau Mare pentru a se reculege la mormintele celor dragi, a auzit lătratul unui câine, care venea dintr-o criptă. 

“Când am sunat administratorul cimitirului, care este şi gropar, mi-a spus senin că ştie, că el l-a îngropat acum două-trei zile, pentru că nu a putut scoate animalul din groapă”, povesteşte Melania Cincea.

A sunat imediat la 112, pentru a solicita ajutor de urgenţă. 

“Am fost pasată de la dispecerat la Pompierii naţionali, de acolo – la Poliţia naţională, de unde mi s-a spus să depun plângere că vor cerceta... Şi dacă vreau, să anunţ Jandarmeria... 

Mi-au mai spus că voi fi sunată când se va decide cine va interveni în situaţia asta”, a declarat jurnalista.

Imagine indisponibilă

Pentru că nu a mai fost sunată de nimeni, Melania Cincea a decis să ceară ajutor direct pompierilor din Sânnicolau Mare. 

“Am făcut plângere direct la Pompierii din Sânnicolau, care au înregistrat plângerea şi m-au anunţat că se caută procedura legală de a interveni de urgenţă”, a adăugat ziarista de la Timpolis.

Imagine indisponibilă

Pompierii din Sânnicolau Mare nu au stat prea mult pe gânduri şi au intervenit promt. În vreo 20 de minute de la apel, aceştia au ajuns în cimitir, au dat la o parte placa de ciment de pe cavou şi au eliberat câinele. 

Imagine indisponibilă

Echipa de pompieri a fost condusă de Zoran Simici. "A trebuit să ridicăm placa de pe mormânt, a fost grea, ne-am chinuit un pic până am ridicat-o şi sigur cel care a făcut asta nu a fost singur. Au fost mai multe persoane, pentru că o singură persoană nu are cum să puna o placa de 400 de kilograme. Chiar m-am uitat, să verific dacă nu era vreo uşiţă sau ceva, nu avea cum să ajunga acolo câinele. Era închis ermetic. Am înţeles că de vreo două zile stătea câinele închis. Sunt mai mulţi câini care se adăpostesc în cimitir, aruncaţi de oameni. A fost o intervenţie mai sensibilă, cu care nu ne întâlnim în fiecare zi", a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Zoran Simici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite