Cafeneaua, coaforul şi buticul "Botezatu" au fost executate silit. CEC Bank nu reuşeşte să îşi recupereze datoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conceptul Botezatu, locaţie cu trei destinaţii: cafe bar, salon de înfrumuseţare şi magazin de haine, nu a rezistat prea mult la Timişoara. Locaţia de pe strada Caruso nr.1 a fost închisă şi executată silit din cauza unor datorii către CEC Bank.

Execuţia s-a pus în aplicare împotriva debitorilor SC Job M&G SRL şi Iana Concept SRL, în baza unei sentinţe pronunţate de Tribunalul Timiş.
Cei de la CEC Bank au de recuperat o datorie de 133.246,15 lei. Societăţile nu au plătit chiria pe spaţiul de 700 metri pătraţi către CEC Bank pe 24 de luni. „Dacă se punem 10 euro pe metrul pătrat ajungem la suma de 168.000 de euro. Ne-am judecat cu ei prin instanţă mai bine de un an să-i dăm afară. Nu au vrut să plece. Din păcate legea nu ne ajută deloc”, a declarat Andrei Tolomey, directorul CEC Bank, sucursala Timişoara.
După plecarea foştilor chiriaşi, cei de la CEC au găsit vraişte. Au fost scoase uşile, ferestrele, inclusiv 90 la sută din gresie, pentru care s-a depus deja o plângere penală.

„Eu m-am retras de doi ani şi jumătate”

Creatorul de modă Cătălin Botezatu susţine că nu mai are nicio legătură cu afacerea de la Timişoara, deşi pe vitrină stă scris şi acum „Botezatu Caffe”, iar în butic se găseau la vânzare creaţiile sale. „Eu am renunţat la acel bussines acum doi ani şi jumătate. Mergea bine, dar nu puteam să mă ocup de afecere de aici de la distanţă. Eu l-am închis şi din câte ştiu a preluat altcineva”, a declarat Cătălin Botezatu. Chiria pentru spaţiul aflat în buricul târgului a fost plătită până la retragerea lui Botezatu.



Întrebat dacă a fost de acord ca numele său să fie folosit în continuare la Timişoara, Botezatu a răspuns. „La câte lume se foloseşte de imaginea mea, pe afişe şi pe alte suportrui, nu mă mai miră nimic”, a spus vedeta. Foştii clinenţi ai cafenelei susţin însă că Botezatu se află în relaţii foarte bune cu cei de la firma Job M&G, administrată de soţia unui fost poliţist de la Frontieră.

"Deschidem un nou magazin la Fractus"

Reprezentanţii debitorilor nu au fost mai dornici să dea informaţii. Deşi în actele de la registrului comerţului figurează ca adminsitrator al firmei Iana Concept SRL, care are ca activitate coafură şi întreţinere corporală, Maria Berta Cosma a declarat că nu are nicio legătură cu societatea falimentară. „Eu sunt adminsitrator la o altă firmă. Nu avem legătură cu cei care au dat faliment. Sunt alţii care au avut probleme. Noi eram deja plecaţi de acolo înainte să vină executorul judecătoresc. Am închis pentru că vom deschide o altă locaţie, la Fractus”, a spus Cosma.



Subînchiriere frauduloasă

Administratorul firmei, Mădălina Fiştea a declarat încă în procesul verbal de constatare şi sechestru, din 2009, că SC Job M&G a subînchiriat o mare parte din spaţiu fiemei SC Iana Concept. „Aveau articole de la Botezatu dar nu cred că designerul era implicat în această treabă. Curios este că în 2009, când am ajuns acolo am constatat o subînchiriere unei alte societăţi. Deşi, cei de la CEC susţin că este interzis subînchirirea fără acordul lor. S-a pus sechestru atunci pe bunurile pe care le-am găsit. Este un dosar în care nu am avut de unde recupera banii. Acum, s-a dispus evacuarea ambelor firme”, a declarat executorul judecătoresc Sorin Romeo Matei. „Pe contractul de închiriere era şter „nu”-ul acolo unde se interzice subînchirierea. E penal”, a adăugat Tolomey.



Cei de la CEC Bank nu sunt optimişti în ceea ce priveşte recuperarea datoriei. „Nu se va putea recupera banii. S-a întins mult prea mult. Putem doar să le creeam cazier, să îi scoatem de pe piaţa muncii. Lumea trebuie să ştie că sunt impostori. Când eşti lipsit de onestitate, poţi face orice”, a mai declarat Andrei Tolomey.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite