Braconierul fugit după ce a fost condamnat pentru că a încercat să omoare un pădurar a fost găsit împuşcat

Braconierul fugit după ce a fost condamnat pentru că a încercat să omoare un pădurar a fost găsit împuşcat

Valentin Tamaş a fost dat în urmărire pentru executarea pedepsei de opt ani de închisoare

Valentin Tamaş, un bărbat din judeţul Arad condamnat în luna martie a acestui an la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost găsit mort în pădurea din zona în care a avut loc şi atacul.

Valentin Tamaş a fost dat în urmărire în luna martie după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru împuşcarea, în luna martie a anului 2017, a pădurarului Sorin Jiva. Luni seara, în pădurea din apropierea satului său, Valentin Tamaş a fost găsit împuşcat, iar lângă el avea o armă de vânătoare confecţionată artizanal. Prima variantă luată în calcul de anchetatori este sinuciderea.

Tamaş a fost condamnat pentru că în martie 2017, în timp ce se afla la braconaj într-o pădure de lângă Gurahonţ, l-a împuşcat cu arma de vânătoare deţinută ilegal pe Sorin Jiva, un angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ, venit în pădure să aducă hrană animalelor.

Tamaş a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor după ce victima, care a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale, deşi era întuneric, a reuşit să vadă la lumina unei lanterne faţa lui Tamaş. Nici în timpul anchetei, nici în cursul procesului, braconierul nu a recunoscut acuzaţiile.

În final, tânărul a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi condamnat la opt ani de închisoare. Tamaş a fost prezent la toate termenele din proces, dar înainte de pronunţarea sentinţei finale a dispărut fără urmă, nefiind găsit până luni seara, când a fost găsit împuşcat. 

Mărturia tulburătoare a pădurarului împuşcat de Tamaş

Într-un interviu pentru Pressone, pădurarul Sorin Jiva, împuşcat în 2017 de Valentin Tamaş a povestit ce s-a întâmplat în ziua în care a fost împuşcat, mărturisind că după incident şefii săi i-au spus să mai închidă ochii la neregulile din pădure.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: