Blocarea roţilor în parcările supermarketurilor este ilegală. Şoferii sunt îndemnaţi să sune la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocarea roţilor de către firmele care au contract cu supermarketuri constituie o practică ilegală, consideră reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă, pentru a analiza  faptul că unele centre comerciale şi supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor, ai căror conducători auto parcheză  în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare.

Primăria aduce la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, Îngerii Galbeni, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza Timişoarei.

„Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici. În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, a transmis Culiţă Chiş, vicepreşedintele Comisi de Circulaţie din Primăria Timişoara.

Cetăţenii care sunt sau au fost victimele acestor practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română sau Parchetele care au competenţe.
 

Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002.

În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA.

În noul cod penal este prevăzută la art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite