Beneficiile masajului acasă. „Clientul  face o baie fierbinte, apoi merge direct la culcare, într-o stare de relaxare totală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masajul la domiciliu are un beneficiu esenţial: persoana care vrea să se relaxeze poate să stea acasă, nu trebuie să meargă prin frig într-un anumit loc, unde după ce s-ar relaxa ar trebui să se ridice şi să plece acasă.

Masajul este o metodă de terapie care aduce numeroase beneficii organismului. Mulţi oameni se plâng însă că nu au timp şi nici posibilitatea să ajungă într-un salon specializat. Pentru ei există masajul la domiciliu. 

Masajul la domiciu are un beneficiu esenţial, persoana care vrea să se relaxeze poate să stea acasă, nu trebuie să meargă prin frig într-un anumit loc, de unde, după ce s-a relaxa va trebui să se ridice, să iasă, să meargă din nou acasă. În felul acesta, imediat după masajul de acasă, dacă este seara, mai face o baie fierbinte, apoi merge direct la culcare într-o stare de relaxare totală, va dormi foarte bine”, spune terapeutul Florin Chindea. 
 

Masajul de acasă este asemănător cu cea de la un salon specializat. Masorul merge la domiciliul clientului cu un întreg echipament după el.

Masorul aduce cu el o masă de masaj pliabilă. Este esenţial ca în masajul la domiciliu să existe o masă de masaj. În niciun caz nu încurajez masajul făcut pe pat, pe jos. Terapeutul vine cu masa, iar masajul decurge la fel ca într-un salon obişnuit. La domiciliu se face în general masaj ce nu implică ustensile, pietre, miere, ci în general se face masaj clasic, de relaxare, terapeutic, anicelulitic, drenaj limfatic”, a explicat Chindea.

Masajul lucrează pe planul psihic şi fizic
 

Specialiştii spun că se poate face zilnic o şedinţă de masaj, însă este bine să se păstreze un echilibru pentru că dacă se face în exces există posibilitatea ca persoana să se plictisească.

Eu recomand să se facă odată la două-trei zile”, susţine Florin Chindea. O şedinţă durează între o oră şi două ore. 

Ce beneficii aduce terapia prin masaj şi de ce este recomandată în foarte multe cazuri? „Masajul lucrează pe mai multe planuri în acelaşi timp. Printr-o şedinţă ajungem să ajutăm partea psihică şi fizică. Ajută de la nivelul pielii, la nivelul limfei, circulaţie sanguină, sistem muscular, sistem nervos. Noi lucrăm la prevenţie şi menţinere. Dacă o persoană anumită anumite contracturi, care îi provoacă durere, prin masaj putem ajuta omul să se decontracteze. Dacă însă constatăm că este o afecţiune mai gravă, preferăm să îl trimitem la medic”, a mai declarat Florin Chindea. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite